О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Науково-технічна конференція КМН–2013


#22-23 от 26.11.2013

На фото (зліва направо): Голова програмного комітету академік НАН України З. Т. Назарчук, науковий співробітник НДЛ ФВП НТУ «ХПІ» майор Г. В. Каракуркчі, директор ФМІ, д. т. н., професор, академік НАН України В. В. Панасюк, голова Ради молодих науковців ФМІ канд. фіз.-мат. наук М. В. Войтко.

Наприкінці жовтня викладачі та науковці нашого університету взяли участь у роботі XXIII відкритої науково-технічної конференції молодих науковців і спеціалістів КМН–2013. Її організатором виступив Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка Національної академії наук України (м. Львів) за участю провідних наукових установ та вищих навчальних закладів України та ближнього зарубіжжя. Конференція була присвячена висвітленню та обговоренню сучасних проблем у галузі матеріалознавства, інформаційних та діагностичних систем, механіки руйнування та міцності матеріалів, захисту матеріалів від корозії. До оргкомітету було подано більш як 90 доповідей молодих науковців та спеціалістів.

На фото: старший науковий співробітник НДЛ ФВП НТУ «ХПІ» І. Ю. Єрмоленко за роботою у «Центрі електронної мікроскопії та рентгенівського мікроаналізу».

НТУ «ХПІ» на конференції представляв факультет військової підготовки: старший науковий співробітник НДЛ (озброєння РХБ захисту) кандидат технічних наук працівник ЗСУ І.Ю. Єрмоленко та науковий співробітник НДЛ (бойового застосування підрозділів технічного забезпечення та РХБ захисту) майор Г.В. Каракуркчі.

На засіданні секції «Захист матеріалів від корозії» кращою доповіддю визнаний виступ майора Г.В. Каракуркчі, вона нагороджена дипломом І ступеню. Також схвальні відгуки та рекомендації до публікації у міжнародному фаховому виданні «Фізико-хімічна механіка матеріалів» (Material Science) отримала стаття «Корозійні та механічні властивості бінарних та тернарних сплавів на основі заліза та кобальту» (Г.В. Каракуркчі, М.О. Глушкова, М.В. Ведь, І.Ю. Єрмоленко, Ю.К. Гапон).

Учасники конференції ознайомились з роботою «Центру електронної мікроскопії та рентгенівського мікроаналізу» та набули практичного досвіду проведення досліджень на сучасному скануючому електронному мікроскопі EVO-40XVP («Carl Zeiss», Німеччина) із системою мікроаналізу INCA Energy 350 («Oxford Instruments», Англія).

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет