О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Прикладна фізико-неорганічна хімія»


#18-19 от 22.10.2013

«Прикладна фізико-неорганічна хімія»

така міжнародна конференція відбулася у Севастополі. Її організаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія наук, Наукові ради НАН України з проблем «Неорганічна хімія» та «Електрохімія», Інститут загальної та неорганічної хімії НАНУ (Київ) і Таврійський національний університет (м. Сімферополь). У роботі наукового форуму взяли участь 120 науковців з України та Словаччини, Норвегії та Росії, Японії та Польщі, Молдови та Хорватії, серед них були 10 академіків і член-кореспондентів Національних академій наук, понад 50 докторів наук і професорів.

На конференції з ґрунтовною пленарною доповіддю виступив ректор НТУ «ХПІ» професор Л. Л. Товажнянський («Низькотемпературна конверсія СО водяною парою: кінетика, старіння каталізатора, питання сажоутворення»). Привернула увагу науковців і доповідь завідувача кафедри фізичної хімії нашого університету професора М. Д. Сахненка «Електролітичні сплави: природа синергетичного ефекту», автор якої отримав пропозиції науково-технічного співробітництва від вчених Росії та Молдови.

На засіданні Наукової ради НАНУ з проблеми «Неорганічна хімія» було затверджено його новий склад, до якого увійшли ректор Л. Л. Товажнянський, проректор Г. І. Гринь та професор Г. Д. Семченко. Був відзначений високий науковий рівень конференції і, що особливо приємно, внесок молодих вчених в її роботу – зокрема у призову п’ятірку увійшла стендова доповідь аспірантки НТУ «ХПІ» І. Токарєвої.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет