14 призових місць МТ факультету

[М. Погребний, декан МТ факультету]
#20-21 от 10.11.2013

У II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2012/2013 н. р. взяли участь понад 20 студентів механіко-технологічного факультету. Викладачі й науковці нашого факультету активно залучають студентів до участі в наукових дослідженнях. Високий організаційний, методичний та науковий рівень підготовки до конкурсу забезпечив перемогу 14 наших учасників у II турі. Дипломи I ступеня отримали 6 студентів, II – 4, III – 4 за різними напрямами та спеціальностями.

Це дозволило нам здобути 1 місце серед факультетів університету за кількістю переможців Всеукраїнського конкурсу. Для порівняння, у ХНУ ім. В. Н. Каразіна 22 призових місця,а у НАУ «ХАІ» – 8.

Приємно відзначити, що серед наших призерів були представники всіх спеціальностей факультету (крім кафедри «Зварювання», яка тільки-но відкрилась). Найбільша кількість переможців навчається на кафедрі геометричного моделювання та комп’ютерної графіки – 6 та кафедрі охорони праці і навколишнього середовища – 3.

Важливо те, що всі наукові розробки наших студентів-призерів є складовими науково-дослідницьких робіт, які виконуються на кафедрах факультету в рамках госпдоговірних чи бюджетних НДР разом із провідними підприємствами і науковими організаціями Харкова, України, а також Росії. Наприклад, наукова робота Н. Кіданової (кафедра матеріалознавства, науковий керівник – професор О. В. Соболь) виконана у співпраці з науковцями Москви (Росія) і присвячена синтезу надтвердих матеріалів та покриттів для авіакосмічної техніки.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет