Премія Кабінету Міністрів

#16 от 16.09.2013

Кожен рік додає до скарбниці Політеху нові нагороди: медалі, кубки, призи. Не став виключенням і 2013-й, він поповнив її багатьма новими відзнаками виставок, конкурсів. Таким надбанням є і Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За наукові досягнення», яку одержав доцент кафедри систем та процесів управління, кандидат фізико-математичних наук С. В. Ольшанський.

Станіслав Васильович – гідний представник школи механіків-теоретиків НТУ «ХПІ». У 2011-му він захистив кандидатську дисертацію «Розв’язання задач динаміки сферичного тіла змінної маси». Зараз його дослідження пов’язані з вирішенням науково-практичних задач прикладної механіки, які відкривають перспективи отримання нових результатів на основі узагальнення існуючих теорії та розробки нових підходів в балістиці, механіці деформованого тіла та гідромеханіці. Про результати своїх досліджень він доповідав на 15 міжнародних конференціях.

Доцент С. В. Ольшанський викладає курси «Математичні методи аеродинаміки», «Математичне моделювання», «Нелінійні коливання та явища». Він автор 7 монографій в різних галузях механіки, має 8 міжнародних публікацій, а результати його наукових досліджень впроваджені на ДП КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля, заводі «Вібросепаратор» (м. Житомир) та в Інституті проблем машинобудування ім. А. М. Підгорного (м. Харків).

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет