О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Студент НТУ «ХПІ» – лауреат конкурсу «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір»


#15 от 29.08.2013

23 травня в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка нагороджували переможців конкурсу «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір», який проводився Інститутом стратегічних оцінок при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна». Мета конкурсу – з’ясувати ставлення студентської молоді до пріоритетів зовнішньої політики України, її позаблокового статусу, стратегії європейської чи євразійської інтеграцій з урахуванням нових економічних і політичних реалій у світі – кризових явищ та ізоляціоністських настроїв у Євросоюзі, активізації дій Росії щодо формування Євразійського союзу.

Відкривав конференцію директор Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка Валерій Копійка, який привітав усіх учасників та побажав успішної роботи. Леонід Кучма виступив з промовою «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір», а Міністр МЗС України Леонід Кожара ознайомив учасників з актуальними питаннями зовнішньої політики України. У конференції також взяли участь Міністр МЗС (1990–1994 рр., 2000–2003 рр.) Анатолій Зленко, Міністр МЗС (2007–2009 рр.) Володимир Огризко та провідні політики і експерти.

Майже 750 конкурсантів з усіх регіонів України – студентів українських вузів – мали змогу представити на конференції свої доповіді. Закінчилася конференція нагородженням переможців стипендіями Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» та врученням дипломів. Взяли участь у конкурсі і наші студенти, один з яких став його лауреатом. Микола Лукієнко (ІП-10а) подавав роботу, в якій розглядав позитивні і негативні, на його думку, фактори вступу України до Євросоюзу або до Митного союзу, чи позаблокового статусу. Розглянувши всі «за» та «проти», він зробив для себе висновки, що так чи інакше, Україна матиме певні збитки, тому доцільніше зберегти позаблоковий статус. Саме завдяки наполегливій праці, старанню та високому рівню конкурсної роботи Микола став лауреатом цього конкурсу.

Привітаємо Миколу із високими показниками і достойною презентацією нашого університету!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет