О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

VI Кримські педагогічні читання


[С. Землянська]
#13-14 от 26.06.2013

«Нові педагогічні технології в освіті та формування гуманітарно-технічної еліти»

На знімках: учасники Кримських педагогічних читань;

Шоста міжнародна конференція з такою назвою відбулася 21–24 травня на базі НТУ «ХПІ» в спортивно-оздоровчому центрі «Студентський» в Алушті. Серед її засновників, крім нашого університету, Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та інститути НАПН: Педагогічної освіти і освіти дорослих; Інформаційних технологій і засобів навчання; Проблем виховання; Університет менеджменту освіти.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – перший в Україні технічний вуз, що розвиває психолого-педагогічний напрямок навчальної та науково-дослідної роботи. В університеті функціонує аспірантура за фахом «Теорія і методика професійної освіти (педагогічні науки)». На кафедрі педагогіки і психології управління соціальними системами з 2004 року ведеться навчання за фахом «Психологія», є магістратура за фахом «Адміністративний менеджмент» за денною і заочною формами навчання, а також магістратура за фахом «Педагогіка вищої школи». Помітний внесок у розвиток вітчизняної освіти робить і школа-семінар «Сучасні педагогічні технології», що відбулася цього року вже в 11-й раз у нашому університеті. Її учасники – викладачі різних вузів України і зарубіжжя – переймають досвід кращих педагогів НТУ «ХПІ» у справі інновацій, що розробляються й впроваджуються в нашому університеті.

(зліва направо) О. Г. Романовський (НТУ «ХПІ»), Тетяна Стоянова та Галина Момчева (Варнінський університет, Болгарія), В. О. Кудін – академік НАПН України, О. О. Дольська (НТУ «ХПІ»), М. І. Вишневський (Могилевський університет, Бєларусь).

Доробок вчених і педагогів НТУ «ХПІ» в цій галузі високо оцінюють фахівці Національної академії педагогічних наук України, колеги з багатьох вузів, які взяли участь у конференції. Понад 200 доповідей отримав оргкомітет, у програмі конференції було представлено 149 доповідей. У пленарному засіданні та в роботі секцій VI Кримських читань взяли участь академіки НАПН А. М. Гуржій, І. А. Зязюн, В. Ю. Биков, І. Д. Бех, О. В. Глузман, а також Почесний член НАПН, ректор нашого університету професор Л. Л. Товажнянський та проректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент НАПН, професор О. Г. Романовський. Крім українських вчених і педагогів вищої школи, учасниками VI Кримських читань були фахівці з університетів Росії, Бєларусі, Болгарії, Румунії, Китаю.

Привітання й побажання плідної роботи учасникам конференції надіслав президент Національної академії педагогічних наук України, дійсний член НАН та НАПН України, д. філос. н. В. Г. Кремень.

Академіки НАПН виступили з доповідями, а також провели цікавий майстер-клас для молодих викладачів та аспірантів, де поділилися багатим педагогічним та методичним досвідом.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет