О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Засідання 2 липня


[Н. ТРУБКІНА]
#17-18 от 30.08.2004

На початку липня на останньому в 2003/2004 навчальному році засіданні Вченої ради її члени обговорили та прийняли рішення стосовно цілої низки важливих для нашого університету питань. Питання розвитку матеріальної бази університету були темою доповіді ректора, професора Л.Л. Товажнянського. Директор НДПКТІ "Молнія" професор В.І. Кравченко, доповів про минуле і сьогодення цього структурного підрозділу НТУ "ХПІ", накреслив шляхи розвитку, поділився планами щодо святкування 50-річчя інституту.

На засіданні були вручені атестати, дипломи та подяки Харківської облдержадміністрації співробітникам НТУ "ХПІ". Прийняті рішення про представлення до вчених звань професора, доцента, ст. наук. співробітника 12 вчених-педагогів з Харківського політехнічного. Були розглянуті і інші пропозиції про представлення, зокрема, професора О.І. Овчаренка - до звання "Заслужений винахідник України", директора Інституту іоносфери професора В.І. Тарана - до нагородження орденом Ярослава Мудрого V ступеня, а декан технічного факультету Університету Мартина Лютера Х. Альтенбаха (м. Галле, Німеччина) - Почесною міжнародною медаллю ім. М.Ф. Семка.

Кафедра міжкультурної та ділової комунікації, створена у минулому році, рішенням Вченої ради змінила свою назву на міжкультурної комунікації та іноземної мови.

Кращим студентам університету були призначені та перезатверджені іменні стипендії, прийнято рішення відкрити Меморіальну дошку професору М.А. Валяшку, розглянуті питання видання наукової та навчальної літератури, затверджено теми докторських дисертацій.

Також на цьому засіданні після всебічного та ретельного обговорення роботи, висунутої на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки 2004-го - "Створення, освоєння виробництва і впровадження вітчизняного мотор-вагонного рухомого складу соціального призначення для пасажирських перевезень приміського сполучення" - було прийнято рішення підтримати. У наступному номері ми познайомимо читачів з більш докладною інформацією про перебіг цього громадського обговорення.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет