О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

На конференції первинної профспілкової організації студентів


#10 от 07.05.2013

(ППОС) НТУ «ХПІ» ректор університету професор Л. Л. Товажнянський звітував про роботу керівництва університету. Він торкнувся багатьох важливих питань: навчання, наукової діяльності, працевлаштування випускників, міжнародної співпраці, виховної роботи, студентського дозвілля, стипендіального забезпечення тощо.

«Кожного року зростає кількість учасників та призерів олімпіад і конкурсів. Наприклад, у 2012 р. в олімпіадах взяли участь 280 студентів, їх підготовкою займалися 38 кафедр – 40% всіх кафедр університету. Також наші студенти – призери конкурсів студентських наукових робіт: Всеукраїнського, Харківського регіонального, міського, а також конкурсу випускних кваліфікаційних робіт магістрів. До речі, кожного року 50–60% магістрів вступають до аспірантури, – відзначив ректор. – Наші студенти мають активну життєву позицію, беруть участь у міжнародній діяльності університету та його громадському житті. Наприклад, у 2012 році 186 студентів виїхали на практику за кордон. А під час проведення Євро–2012 120 студентів-волонтерів приймали у гуртожитках 400 уболівальників із 17 країн світу!».

Ректор назвав імена видатних студентів, якими пишається університет. Це призери олімпіад та конкурсів, учасники творчих колективів Палацу студентів (в них постійно займаються більш ніж 900 студентів та аспірантів університету), спортсмени, активісти студентської профспілки та органу студентського самоврядування «СтудАльянс».

Леонід Леонідович наголосив на тому, що ректорат та профспілкові комітети приділяють значну увагу оздоровленню студентів, співробітників та їх дітей, які мають можливість відпочивати на двох спортивно-оздоровчих базах нашого університету: «Студентський» (с. Малий Маяк) та «Політехнік» (с. Фігуровка).

Окремо професор Л. Л. Товажнянський зупинився на питанні стипендіального забезпечення, соціального захисту та матеріальної допомоги політехнікам.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет