О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Сучасні заклади освіти – 2013»


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації НДЧ]
#6-7 от 28.03.2013

28 лютого у виставковому центрі «КиївЕскпоПлаза» відбулося урочисте відкриття IV Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2013». Її організатори: Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий Світ».

Привітання з нагоди відкриття виставки надіслали Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олександр Удод.

У церемонії відкриття виставки взяли участь і оглянули експозицію заступник Міністра освіти і науки України Олексій Дніпров, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор компанії «Виставковий Світ» Світлана Рудько, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий Світ» Віталій Сокол.

На виставці були представлені стенди 960 учасників, серед яких заклади освіти, наукові установи, методичні центри, регіональні та муніципальні органи управління освітою, видавництв, фондів, підприємств, бізнес-структур, а також учасники з Чехії, Естонії, Польщі, Словаччини, Росії, Франції, Австрії, Італії, США. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» також брав участь у виставці «Сучасні заклади освіти – 2013».

На стенді ХПІ були представлені досягнення в галузі освітніх інновацій, моніторингу якості знань і тестування, впровадження досягнень педагогічної науки в освітню практику нашого університету. Демонструвалися видані за останні три роки підручники і навчальні посібники, монографії, а також підготовлені електронні засоби навчання, в т. ч. електронний підручник з нарисної геометрії і графіки. Презентувалися досягнення наукових шкіл університету, їх вплив на підвищення якості навчального процесу: за останні 3 роки відкрито 4 нових кафедри, 7 спеціальностей.

Особливу увагу приділяли досягненням університету в галузі інтеграції його до Європейського і світового освітнього і наукового простору. Була підготовлена і представлена на конкурс виставки пояснювальна записка у номінації «Міжнародне співробітництво НТУ «ХПІ» в галузі вищої освіти».

За активну участь і роботу на виставці, перемогу в конкурсі у номінації «Міжнародне співробітництво» університет нагороджено Почесним дипломом МОН і НАПН України, Золотою медаллю та престижною нагородою «Лідер міжнародної діяльності».

ІV міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2013» тривала з 28 лютого по 2 березня, і усі бажаючі мали змогу відвідати стенд нашого університету. Тут презентувалися досягнення наукових шкіл під девізом «Якісна підготовка фахівців через науку». За допомогою різних виставкових форм було показано, як студенти університету мають унікальну можливість здобути навички вченого дослідника у великому науковому центрі, яким є НТУ «ХПІ». Представлені на конкурс результати наукової діяльності, показники інтеграції освіти і науки в НТУ «ХПІ» дозволили університетові вибороти 1 місце і отримати Золоту медаль та престижну нагороду «Лідер наукової діяльності».

Під час роботи цієї виставки за підтримки Національної академії педагогічних наук України відбулися науково-практичні конференції зі стратегічних проблем розвитку національної системи освіти за участю провідних науковців НАПН України, фахівців Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, практичних працівників галузі освіти.

Також ХПІ отримав сертифікат «Якість наукових публікацій» за показником індексу Гірша у Scopus, який уперше вручався вищим навчальним закладам – учасникам виставки відповідно до рейтингу вузів України за показниками міжнародної наукометричної бази даних SciVerse Scopus.

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2013» представила найкращі національні заклади освіти і наукові установи, співпрацю з зарубіжними навчальними закладами, сучасні досягнення та творчі здобутки педагогічних колективів і науковців в інноваційній модернізації галузі освіти, досвід інтеграції до міжнародного освітнього простору, науково-методичні комплекси, обладнання, програми та рішення для освіти, практику співпраці з підприємствами.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет