О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Молоді вчені представлені до високих нагород


#2 от 07.02.2013

На останньому засіданні Вченої ради, що відбулося 25 січня, ректор НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянський традиційно вручив атестати, грамоти та дипломи співробітникам університету. На здобуття вчених звань професора та доцента були представлені нові кандидатури.

Ректор зробив фінансовий звіт за 2012 рік та розповів про плани університету на 2013-й. У доповіді про WEB-сайт нашого університету ректор звернув увагу керівників факультетів і кафедр на необхідність оперативного і якісного оновлення інформації про все розмаїття життя вузу в світовій мережі.

На здобуття Премії Президента України для молодих вчених були представлені наукові праці: «Створення енергозберігаючих інтелектуальних інформаційно-керуючих систем рухомим складом залізниць України» (доцент, к. т. н. О. Ю. Заковоротний, старший викладач М. В. Мезенцев – кафедра обчислювальної техніки та програмування); «Розробка фізичних основ конструктивно-технологічних рішень новітніх приладів оптоелектроніки» (науковий співробітник, к. т. н. М. В. Кіріченко, асистент І. В. Федорін, викладач-стажист Р. В. Зайцев – кафедра фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики); «Розробка тренажерних комплексів бронетанкової техніки з використанням сучасного математичного і програмного забезпечення» (доцент кафедри автоматики і управління в технічних системах, к. т. н. А. О. Зуєв, доцент кафедри автоматизації енергосистем Д. А. Гапон).

На здобуття Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та наукових розробок були представлені роботи: ««Теоретичні засади та реалізація комплексу лікувально-діагностичної апаратури для сімейної медицини» (асистент, к. т. н. Р. С. Томашевський, асистент В. В. Куліченко – кафедра промислової і біомедичної електроніки); «Методи і засоби високопродуктивного енергоресурсозбережувального контролю довгомірних металевих виробів» (доцент, к. т. н. К. Л. Ноздрачова, аспірант М. Є. Познякова – кафедра приладів і методів неруйнівного контролю).

На здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України були висунуті: у номінації «За наукові досягнення» – доцент кафедри систем і процесів управління к. фіз.-мат. н. С. В. Ольшанський; у номінації «За спортивні досягнення» – аспірант кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами, майстер спорту України Т. Д. Арабаджі.

На засіданні були перезатверджені та призначені іменні стипендії студентам університету: Президента України, Верховної Ради України, Харківської облдержадміністрації, ім. М. Ф. Семка, ім. А. М. Підгорного, ім. В. І. Атрощенка, ім. О. Баркалова, компанії «Каргілл», Вченої ради університету, «Слобожанський миловар».

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет