О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ХПІ і ХТЗ вийшли на новий рівень співпраці


#3-4 от 26.02.2013

У Вченій раді

15 лютого на засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ» було підписано рамкову угоду про стратегічне партнерство університету та Публічного акціонерного товариства «Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе» (ХТЗ). Вона передбачає створення умов для підготовки фахівців галузі машинобудування, зокрема, тракторобудування, розробку спільних освітніх і науково-інноваційних проектів, а також проведення лабораторних досліджень перспективних технологій.

Від ХТЗ угоду підписав генеральний директор заводу Сергій Олександрович Серебряков (на знімку). Він зазначив, що сьогодні можливостей кадрового потенціалу заводу вистачає лише на його підтримку. Для успішного розвитку підприємства, підвищення його конкурентоспроможності та формування інноваційного середовища необхідна поява принципово нового покоління інженерів, які здатні запропонувати перспективні рішення. Підготувати ж такі кадри, а також взяти участь у дослідженнях і розробках нових технологій можуть викладачі та вчені технічного університету. Тому Сергій Олександрович висловив сподівання на плідну співпрацю ХПІ і ХТЗ: «Наші спільні зусилля дадуть поштовх до появи унікальних українських технологій і рішень у галузі тракторобудування, а завод підвищить свою конкурентоспроможність як у країні, так і на міжнародному ринку».

Підписання цього договору є значним кроком до об’єднання зусиль університету та бізнесу, а також дасть можливість вплинути на розвиток галузі машинобудування на рівні країни та отримати підтримку з боку держави.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет