О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ми ще побачимо спецефекти Сергія Сердюка


[Підготувала М. Абрамчук]
#22-23 от 14.12.2012

Рік, що минає, запам’ятає кожен. Хтось завдяки ажіотажеві, який точиться навколо «кінця світу», хтось завдяки проведенню влітку «Євро-2012» та ХХХ Олімпійських ігор, а хтось пишатиметься своїми здобутками. Сергій Сердюк (КІТ-70) зустрічатиме новий рік, як переможець університетського туру конкурсу «Кращий студент України» у номінації «Кращий студент-медійник».

Ще до вступу до НТУ «ХПІ» юнак зацікавився створенням візуальних відео- та фотоефектів, комбінуванням двовимірних зображень і протягом трьох років самостійно здобував та вдосконалював професійні навички. Зараз Сергій навчається на третьому курсі за спеціальністю «Аудіо-, відео- та кінотехніка».

– Багато програм з обробки відео та створення візуальних ефектів доводилося вивчати самому, мабуть, це стало запорукою мого успішного навчання в університеті, – розповідає Сергій. – Цього року я відвідав майстер-класи оскароносного Євгенія Мамута (премія американської кіноакадемії за створення спецефектів у фільмі «Хижак») та художника-постановника анімаційних фільмів Ірини Борисової. І я вдячний організаторам IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень–2012» за таку можливість.

Сергій бере активну участь у різноманітних конкурсах. Наприклад, отримав диплом фотоконкурсу «Харків до Євро-2012 готовий?», у міжнародному інтерактивному конкурсі «Кращий спецефект телепортації», який проходив за підтримки сайту vimeo.com, заснованого у 2004 році групою спеціалістів у галузі створення відеофільмів, посів ІІ місце за технічне виконання спецефекту і І місце у номінації «Глядацькі симпатії».

Спеціально до конкурсу «Кращий студент України» Сергій Сердюк підготував роботу, в чотирьох відеороликах якої продемонстрував різні способи створення спецефектів. Сергій зараз працює в знімальній групі другим оператором реаліті-шоу «X-MAN’2012», яке транслюється на харківських телеканалах «Фора» та «Фаворит ТВ» та одеському телебаченні. Він також бере участь у візуальному оформленні телепередачі. Галерея його робіт представлена на сайті відео ресурсів за електронною адресою https://vimeo.com/fi4.

Напередодні Нового року Сергій бажає усім політехнікам успіхів та впевненості у власних силах!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет