О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Успішного тобі старту, новий навчальний!


#14 от 30.08.2012

Леонід Товажнянський – ректор НТУ «ХПІ», доктор технічних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, Заслужений працівник вищої школи України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Почесний академік АПН України, Почесний громадянин Харкова.

У житті нашого університету – одного з найстаріших в Україні вищих технічних навчальних закладів – багато історичних подій і знаменних свят. Та найбільш хвилюючим є щорічне посвячення в студенти Харківського політехнічного – початок наступного навчального року. Радіють першокурсники – вчорашні абітурієнти, вперше вступаючи до студентської аудиторії. Святкують зустріч із друзями та університетом студенти старших курсів. І хвилюємося, як завжди цього дня, ми – педагоги, приймаючи під свою опіку чергове покоління політехніків, яким ще належить опанувати обрані професії і, ми впевнені, уславити наш ХПІ.

Нас особливо радує міцніюча тенденція прагнення молоді отримати технічну освіту, адже вона є основою розвитку економіки, всієї держави. Відомо, що будь-яка країна виходить із кризи лише за рахунок інженерної думки, нових технологій, конструкцій, унікальних рішень. До нас прийшла талановита молодь із усіх регіонів України, заяви до НТУ «ХПІ» подали 17 тисяч абітурієнтів, а оригінали документів про освіту – 2345 чоловік на 1728 місць держзамовлення.

Щойно завершився прийом на перший курс, перебіг якого висвітлювався на офіційному сайті університету. До основної теми форуму «Абітурієнт –2012» за роз’ясненнями звернулося близько 1500 вступників, а кількість переглядів протягом вступної кампанії перевищила 200 тисяч. Приємно, що відвідувачі сайту залишили там безліч відгуків, серед яких, наприклад, такий: «Освіта, отримана саме в Харківському політехнічному, дуже цінується, в т. ч. в Росії. Вважається, що тут, не дивлячись на «новомодні» віяння, студенти отримують все ж класичну політехнічну освіту, що важливо для потенційних роботодавців». Така оцінка – один із показників популярності НТУ «ХПІ», який постійно тримає передові позиції в більшості національних та міжнародних рейтингів. Так цього року за результатами рейтингу «Топ–10 вузів України», складеного в результаті опиту верхівки кращих українських роботодавців, наш університет названий у числі 10 кращих українських вузів. 2-е місце (після НТУУ «КПІ») ми займаємо серед вузів інженерно-технічних спеціальностей і 3-є – в галузі ІТ технологій.

Сьогоднішні першокурсники зробили вдалий вибір. Ви, дорогі друзі, будете навчатися сучасним інформаційним технологіям, отримаєте наскрізну математичну, гуманітарну, екологічну підготовку. Ви будете мати можливість ще в студентські роки долучитися до участі в наукових дослідженнях, у яких вашими наставниками будуть відомі вчені , академіки, лауреати Державної премії України в галузі науки і техніки, чиї дослідження є сьогодні в авангарді світових інноваційних процесів.

Подбав університет і про ваше майбутнє працевлаштування, створивши ефективну систему, яка веде постійний моніторинг ринку праці й забезпечує 95 відсотків випускників першим місцем роботи, допомагає їм знайти своє місце в житті.

Ставши студентами НТУ «ХПІ», ви отримали також безліч можливостей розвинути свої обдарування, цікаво відпочивати і весело провести чудову пору свого життя – студентські роки. Далеко за межами Харкова відомий наш Палац студентів, який відзначатиме в цьому навчальному році 50-річний ювілей. Сьогодні артисти його 24 колективів заслужили широке визнання, а наш Палац збирає повні зали глядачів – студентів Політеху та інших вузів міста.

Унікальна спортивна база університету за окремими видами спорту має статус центру олімпійської підготовки. Серед наших студентів є чемпіони світу і Європи, учасники й переможці Олімпійських ігор. От і цього літа НТУ «ХПІ» посів 2-е місце в ІІІ спортивних іграх України серед вузів ІІІ–ІV рівнів акредитації, поступившись лише спортсменам Львівської політехніки і залишивши на 3-му місці НТУУ «КПІ».

Від вас, дорогі друзі-студенти, ми чекаємо зацікавленого, небайдужого ставлення до навчання. Від вас самих залежить, як багато ви зможете взяти від університету знань, досвіду, вміння навчатися протягом усього життя, без якого неможливо стати успішними в сьогоднішньому складному і такому цікавому світі, в якому вирішальними факторами прогресу є інформація, наука, верховенство людського інтелекту.

А ми, професори й викладачі університету, як і завжди, будемо віддавати свої знання, талант, увагу нинішньому поколінню політехніків, яке, ми певні, примножить славу, престиж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»!

Зі святом знань вас, дорогі викладачі, співробітники і студенти!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет