О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо нового члена-кореспондента Національної академії наук України!


#12-13 от 24.05.2012

Проректора Національного технічного університету «ХПІ», професора Євгенія Івановича Сокола обрано членом-кореспондентом Національної академії наук України по відділенню фізико-технічних проблем енергетики за спеціальністю «Керування в силовій електроніці».

Професор Є. І. Сокол – автор 232 наукових праць, серед яких 3 наукові монографії, 5 підручників та навчальних посібників. Він є фундатором у нашому університеті наукової школи з мікропроцесорного управління пристроями силової електроніки як головного важеля впливу на ефективність роботи електромеханічних комплексів і систем, має 26 авторських свідоцтв та патентів на винаходи. Найбільш вагомим внеском професора Є. І. Сокола в розвиток галузі є розробка єдиних фундаментальних підходів до синтезу алгоритмів прогнозного прямого мікропроцесорного управління різними типами пристроїв перетворювальної техніки, що працюють у реальному масштабі часу, зі статистичним та динамічним навантаженням.

Протягом понад 25 років професор Є. І. Сокол здійснює наукове керівництво господоговірними та держбюджетними науково-дослідними роботами за постановами ДКНТ України, МОНмолоді і спорту України та НАНУ. Він є лауреатом премії імені С. О. Лебедєва НАНУ за цикл робіт «Елементи теорії та методи побудови напівпровідникових та твердотільних перетворювачів електроенергії». Як голова спеціалізованої вченої ради з захисту докторських дисертацій, професор Є. І. Сокол бере активну участь у підготовці кадрів вищої кваліфікації, він також працює в складі редколегії наукового журналу «Технічна електродинаміка», є відповідальним редактором збірки наукових праць «Вісник НТУ «ХПІ», співголовою оргкомітету Міжнародної наукової конференції «Силова електроніка та енергоефективність» та ін.

Колектив Національного технічного університету «ХПІ» щиро вітає професора Є. І. Сокола з обранням член-кором НАНУ і бажає йому нових наукових звершень!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет