НТУ «ХПІ» – учасник Міжнародного телемосту

[Алла Круглова, методист Центру кар’єри]
#7 от 29.03.2012

14 березня в Залі засідань Вченої ради (Ректорський корпус) політехніки могли взяти участь у роботі міжнародного телемосту, що проходив у рамках VIII Міжнародного студентського ярмарку вакансій «Молодий кар’єрист». Це віртуальне спілкування об’єднало студентів та роботодавців України, Росії, Казахстану та Великобританії.

З 9 години ранку до 15-ї на прямому включенні були такі міста, як Москва, Нижній Новгород, Алмати, Санкт-Петербург, Томськ, Лондон, і, звісно ж, Харків. Початком он-лайн конференції стало привітальне слово представників вузів. НТУ «ХПІ» представив проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Олексійович Кравець, який розповів слухачам із інших країн про діяльність першого технічного вищого навчального закладу Східної України.

Студенти вузів-учасників були ознайомлені з роботою провідних російських та транснаціональних компаній: Сибур, Ощадбанк, ПАО САН ІнБев, KPMG, PwC, Deloitte, Uniliver, Proctor & Gamble. Студенти мали змогу задати питання представникам компаній. Найчастіше запитували про таке: «Які вимоги вашої компанії до потенційних працівників? Чи є у вас програми для студентів? Чи надає компанія житло для мешканців інших міст, які приїхали до неї працювати?» На всі ці та інші питання були дані відповіді, які повністю задовольнили наших студентів.

Найцікавішим для нас було питання: «Як оцінює ваша компанія студентів НТУ «ХПІ»? Майже всі представники відповіли, що випускники Політеху затребувані в усіх країнах СНГ та зарубіжжя, і їх компанії – не виняток.

Підсумком телемосту стало те, що деякі з компаній-учасників вже зараз готові стати партнерами НТУ «ХПІ».

Організатором Міжнародного телемосту в НТУ «ХПІ» був Центр кар’єри за підтримки адміністрації університету.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет