Відкрити логістичні ворота до Європи

[М. Абрамчук]
#6 от 15.03.2012

1 березня в НТУ «ХПІ» пройшов Міжнародний семінар «Підвищення рівня безпеки міжнародного дорожнього транспорту». В його роботі взяли участь керівники та партнери проекту C. A. S. H. (Співпраця між відомствами в області безпеки перевезення важких вантажів в регіоні Балтійського моря, координатор проекту – Аннукка Вахтера), спеціалісти в галузі транспортних перевезень, представники підприємств, які працюють у цій сфері, представники вузів, які ведуть підготовку фахівців для цього сектора.

Харків не випадково обрано для проведення цього семінару, адже наше місто засноване було на перехресті транспортних магістралей. Крім того «Харківська область – прикордонна, а через Україну проходить транспортний шлях з Європи до Азії», – наголошує заступник начальника Головного управління ХОДА М. Б. Борисенко. І вибір НТУ «ХПІ» для проведення цього заходу також не випадковий.

– У нашому університеті уже кілька років працює школа логістики, – говорить ректор Харківського політехнічного Л. Л. Товажнянський. – Значна увага зараз приділяється розвиткові транспортно-логістичного кластера Харківщини, і ХПІ не залишається осторонь. На потреби цього сегменту промисловості фахівців готують такі факультети як КІТ, БФ, ЕК, І, МШ та інші.

Жваве обговорення викликала доповідь голови правління ВАТ «Харківське АТП 16636» Світлани Стреляної. В ній були розглянуті актуальні для підприємств проблеми і способи їх вирішення. Так, наприклад, АТП 16636 для зменшення витрат і покращення роботи свого підприємства облаштувало станцію технічного обслуговування та мийку, розробили власне програмне забезпечення, яке дозволяє оптимізувати перевезення.

Про підготовку співробітників правоохоронних органів у сфері перевезення важких вантажів в регіоні Балтійського моря розповів помічник начальника поліції Ян М. Гуттормсен (Норвегія), про співпрацю поліції різних країн зробив доповідь Ерккі Вікман (Фінляндія). А професор Вольфганг Керстен (Технічний університет Гамбурга) зробив наголос на стрімкому розвиткові вантажних автоперевезень з країн ЄС, а саме регіону Балтійського моря, до Росії, України, Білорусі.

Жваве обговорення співробітників правоохоронних органів різних країн викликав огляд вантажної фури на пункті технічного контролю транспорту. Харківські міліціонери, які відвідали наш семінар, отримали запрошення на участь у тренінгах за кордоном.

Освітяни і промисловці обмінялися думками з приводу проблем грузоперевезень, які вимагають поглибленого розуміння і системного підходу до їх вирішення.

Фото В. Таємницького

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет