О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Велика Коляда» у Львові


[Підготувала П. Ніколенко]
#2-3 от 13.02.2012

Народний художній колектив Камерний хор імені О. Петросяна НТУ «ХПІ» взяв участь у XІІІ різдвяному фестивалі «Велика Коляда», що відбувався у Львові з 7 по 29 січня.

Наш хор (художній керівник Фелікс Сокол, хормейстер Діана Орехівська, концертмейстер Ганна Мінакова) виступив із Різдвяним концертом у Львівському будинку органної і камерної музики. У програмі концерту звучали класична, духовна, народна музика, різдвяні піснеспіви. Наш хор виступив також у соборі Святої Євхаристії.

Сам фестиваль «Велика Коляда» – це великий хоровий марафон. Його учасниками були і дитячі, і церковні, і студентські, і світські хори, а також фольклорні колективи та ансамблі пісні й танцю. Тут можна було почути народні і авторські колядки з різних регіонів України. Наш камерний хор включив у свою програму екзотичну іспанську колядку Луіса Галіано. Крім того, наш колектив виконав складну колядку сучасного композитора Юрія Антківа «Устань, ґаздочку», підготовану спеціально для цього фестивалю.

Велику підтримку наші самодіяльні артисти отримали від директора Народного дому «Просвіта» Степана Йосиповича Шалати, художнього керівника та головного диригента Народної хорової капели «Гаудеамус» Романа Дзундзі та концертмейстера Ірини Биць. Це сприяло успіхові, з яким хористи нашого університету виступили у славному місті. Спільна участь у фестивалі аматорів НТУ «ХПІ» та Львівської політехніки, їх дружні стосунки ще більш зміцнюють і збагачують співпрацю цих видатних вузів.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет