О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Про створення головного науково-методичного центру з безпеки життєдіяльності


[С. Сусло, В. Заплатинський, м. Київ]
#1 от 18.01.2005

Ситуація з позавиробничим травматизмом у нашій державі свідчить про необхідність термінового пошуку ефективних шляхів виходу із цього кризового стану. Це проблема державної ваги, саме тому Національною радою з безпечної життєдіяльності населення прийнято рішення від 30 березня 2004 р., протокол № 1 "Про стан організації та проведення навчання з питань безпечної життєдіяльності населення і заходи щодо його поліпшення”. Кабінет Міністрів України 8 травня 2004 р. прийняв рішення, в якому звернуто увагу на підвищення якості навчання учнівської та студентської молоді з напрямку безпеки життєдіяльності. Реалізація цих завдань передбачає низку конкретних заходів. Міністерству освіти та науки України, зокрема, доручено разом з Національним транспортним університетом у тримісячний строк в установленому порядку підготувати пропозиції щодо створення, матеріально-технічного забезпечення і фінансування Головного науково-методичного центру з безпеки життєдіяльності, та створити центр на базі Національного транспортного університету.

Головний науково-методичний центр за сприятливого розвитку подій зможе розпочати свою роботу в наступному, 2005 бюджетному році. Головними завданнями роботи Центру мають бути:

– науково-дослідна та аналітична робота;
– навчально–методична діяльність;
– навчальна діяльність: перепідготовка та підвищення кваліфікації викладачів з напряму “Безпека життєдіяльності”;
– інформаційно-пропагандистська діяльність;
– взаємодія з вітчизняними та міжнародними організаціями, діяльність яких спрямована на підвищення безпеки людини, якості її життя та реалізації задач по сталому розвитку людства.

Організація Головного науково-методичного центру дозволить визначити та забезпечити ефективну діяльність базових кафедр безпеки життєдіяльності вузів в усіх регіонах України. Функціонування системи базових кафедр, об’єднаних Центром, дасть змогу створювати нормативно-методичне забезпечення навчального процесу з питань БЖД на єдиній методологічній та науковій базі, прискорить його впровадження у навчальний процес, дозволить дієво впроваджувати у життя положення Концепції з БЖДЛ.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет