О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо!


#2-3 от 13.02.2012

Народні депутати України призначили іменні стипендії для талановитих молодих учених на 2012 рік. Їх будуть отримувати тридцять українців, серед яких і троє харків’ян.

Стипендіатом Верховної Ради України став д. т. н., професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Павло Олександрович Некрасов.

У 2011 році він захистив докторську дисертацію на тему «Науково-практичні основи технології жирів функціонального призначення» під керівництвом завідувача кафедри технології жирів та продуктів бродіння професора Ф. Ф. Гладкого. У цьому напрямку розробки кафедри ведуться спільно з Українським науково-дослідницьким інститутом масел та жирів НААН України (м. Харків). Професор П. О. Некрасов є ініціативним молодим вченим та продовжувачем традицій наукової школи НТУ «ХПІ» з енергозберігаючих ферментативних технологій переробки жирів та проблем, пов’язаних з дослідженням біокаталітичних процесів модифікування ацилгліцеринів та їх похідних.

Він – автор патентів України та 92 публікацій у наукових фахових виданнях України та за кордоном. Під його керівництвом виконують дисертаційні роботи 2 аспіранти.

Визнання заслуг молодого доктора наук, дослідника і продовжувача наукових традицій нашого університету є запорукою його подальших звершень, яких ми йому й бажаємо!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет