О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Щастя і натхнення!


#2-3 от 13.02.2012

12 лютого відзначила ювілей Галина Дмитрівна Семченко – видатний науковець та високопрофесійний педагог, здобутки якого визнані науковою спільнотою України та зарубіжжя. Увесь її трудовий і життєвий шлях пов’язаний з нашим університетом, після закінчення Харківського політехнічного інституту уже 46 років працює вона на кафедрі технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей.

Сьогодні Галина Дмитрівна – доктор технічних наук, професор зі спеціальності «Технологія тугоплавких неметалічних матеріалів», професор кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей, керівник лабораторії конструкційної кераміки та вогнетривів, член бюро Українського матеріалознавчого товариства, член наукової ради НАН України з проблем «Неорганічна хімія», член наглядової ради «Музею-заповідника Українського гончарства в Опішному» (Полтавська обл.). Професор Г. Д. Семченко на кафедрі очолює науковий напрям з низькотемпературного синтезу ультрадисперсних порошків і тугоплавких сполук та створення високоякісних композиційних матеріалів та вогнетривів із використанням золь-гель процесу.

Галина Дмитрівна постійно надає професійну підтримку співробітникам в зростанні їх кваліфікації, вона сприяла захисту 2 докторських та 9 кандидатських дисертацій. Вона є автором 6 навчальних посібників, з яких 3 мають гриф МОНМСУ, вони охоплюють лекційні курси за спеціальністю «Технологія тугоплавких неметалічних матеріалів».

Професійну діяльність професор Г. Д. Семченко органічно поєднує з поезією та захопленням фотографією. Галина Дмитрівна все життя в пошуку нових ідей, все життя в роботі, весь час у пізнанні нового.

Колектив кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей бажає Галині Дмитрівні міцного здоров’я, творчої наснаги, натхнення та щастя!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет