О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міцного здоров’я і довгих років життя!


[Колектив кафедри політичної історії]
#23 от 30.11.2011

У грудні відзначає свій ювілей доцент кафедри політичної історії Микола Костянтинович Подольський. Він – продовжувач педагогічної династії, слідом за дідусем і мамою працював вчителем початкових класів. Після служби в армії знову працював у школі та одночасно навчався на історичному факультеті Харківського університету.

З 1981 року він розпочинає свою трудову діяльність у вищій школі, працює асистентом кафедри історії ХПІ. Після закінчення аспірантури у Харківському університеті і успішного захисту в 1989 році кандидатської дисертації Микола Костянтинович до сьогоднішнього дня продовжує працювати на посаді доцента кафедри політичної історії Національного технічного університету «ХПІ».

М. К. Подольський є автором понад 50 наукових праць – статей і тез виступів. В його активі – розробки планів семінарських занять, методичних порад до вивчення курсу, а також написання текстів лекцій до навчальних курсів з історії України, що були видані в 1994 та 1995 роках разом із викладачами військового університету (українською та російською мовами), а також у 1999 та в 2002 рр. У 2006 році вийшов навчальний посібник «Історія України: модульний курс» з грифом МОНУ, написаний ювіляром у співавторстві.

На початку 90-х років, коли в університеті постало питання про викладання нового навчального курсу «Історія України», Микола Костянтинович був одним з перших, хто розробляв цей курс та розпочав його вивчення зі студентами факультету технології органічних речовин.

Довгий час Микола Костянтинович очолював методичну комісію кафедри, яка займалась розробкою та обговоренням окремих тем курсу «Історія України».

Необхідно відзначити і його участь у громадському житті. Тривалий час він був заступником голови профспілки кафедр суспільних наук, очолював профспілкову організацію кафедри.

Ювіляр – досвідчений викладач, користується повагою і авторитетом як у студентів, так і серед своїх колег. Він – батько двох дітей, Вікторії та Іллі, які вже виросли, обоє захистили кандидатські дисертації і подарували йому трьох онуків, старший з яких став цього року студентом ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

Напередодні ювілею бажаємо Вам, Миколо Костянтиновичу, міцного здоров’я, творчої наснаги і довгих, щасливих років життя! Нехай доля буде прихильною до Вас і подарує безхмарне небо і багато світлих днів!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет