О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

День студента – це НАЗАВЖДИ!!!


[П. Ніколенко]
#23 от 30.11.2011

16 листопада, напередодні студентського свята, в НТУ «ХПІ» відбулася урочиста церемонія нагородження найкращих студентів нашого університету. Ректор професор Л. Л. Товажнянський поздоровив молодь: «Шановні студенти! Ми дуже раді, що ви обрали саме наш Харківський політехнічний. Навчання в університеті – це свято! Студентство – це молодість, дружба та кохання! Ми святкуємо День студента з нашою елітою – найкращими студентами, які протягом 2010/2011 н. р. брали участь у Міжнародних олімпіадах, ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади, конкурсах студентських наукових робіт, в спортивному та культурному житті університету. Дорогі студенти, ми створюємо для вас відповідні умови для отримання сучасних знань, щоб ви могли впевнено працювати у складному XXI столітті».

Понад половину наших студентів вчаться на «добре» та «відмінно». За високі показники у навчанні та активну громадську діяльність багатьом призначені персональні стипендії: Президента України, Верховної Ради України, Харківського міського голови «Обдарованість», стипендії ім. Підгорного, Облдержадміністрації, ТОВ «Комбінат Каргілл», «Слобожанський миловар», видатного спортсмена університету О. Баркалова, а також Рад університету та факультетів.

Команда нашого університету (Дмитро Джулгаков (ІФ-56ам), Ігор Бічурин (ІФ-59а), Владислав Лисичкин (ІФ-59а)) виборола почесне перше місце на Міжнародній олімпіаді з програмування у м. Бухарест (Румунія).

У щорічній Всеукраїнській олімпіаді взяв участь 121 студент з МТ, МШ, ЕМ, ТМ, І, ІФ, ФТ, ЕМБ, Е, АП, КІТ, Н, О, ІТ, ЕК, БФ, НТ факультетів. За підсумками олімпіади студенти нашого університету одержали 7 перших, 10 других та 8 третіх місць. Перші місця здобули Філіпп Філь (ІФ-57ам) («Математика»), Юлія Євсєєва (МТ-47с) («Безпека життєдіяльності»), Катерина Захарова (Е-57м) («Енергетичний менеджмент»), Анатолій Ольховський (ЕМБ-17бм) («Електричні машини та апарати») та інші.

Також харківські політехніки захищають спортивну честь НТУ «ХПІ», прославляють наш університет на змаганнях різного рівня, чемпіонатах світу та Європи. Наші студенти беруть активну участь у творчих колективах Палацу студентів та в громадському житті університету. Це Олена Вороніна (Н-27), Єлизавета Жарка (ІФ-79), Ірина Ляшуга (АП-47а), Анна Рассоха (ЕК-46ам), Анастасія Дядіщева (ІТ-47с), Антон Кунченко (ІФ-77), Аріф Мамедов (АП-47а), Данило Михайлов (ІФ-79).

Кубком конкурсу-фестивалю «Старт дает «Политех» нагородили Інну Кореняко (КІТ-21б).

Проректор НТУ «ХПІ» професор Є. І. Сокол оголосив наказ про нагородження та преміювання студентів. Кожен видатний студент отримав з рук ректора диплом чи подяку, квітку гвоздики та, найголовніше, щире побажання успіхів у подальшому навчанні та житті. Далі слово було надане Анні Рассосі (ЕК-46ам). Вона дякувала рідному університетові, викладачам та особисто ректорові, який своєю невтомною працею створив у Харківському політехнічному неповторну атмосферу, що сприяє навчанню та науковому зростанню. Від багатотисячного колективу професорів та викладачів студентів привітав професор Д. В. Бреславський, декан інженерно-фізичного факультету. Він зауважив, що роки студентства людина пам’ятає усе життя. Проректор університету професор А. П. Марченко у своєму виступі наголосив на тому, що вчитись треба протягом всього життєвого шляху, та закликав талановиту молодь не покидати альма матер і продовжувати наукову діяльність у аспірантурі.

Учасників свята привітав шоу-бенд «Сузір’я» піснею «Город Харьков», далі співала Валерія Свергунова (Н-18).

Ректор запросив Олену Вороніну (Н-27), Ксенію Романчук (БФ-28д), Антона Кунченка (ІФ-77) та Дмитра Джулгакова (ІФ-56ам) покласти квіти до пам’ятника першому ректору Харківського технологічного інституту В. Л. Кирпичова, якому належать слова, що стали девізом нашого університету: «Навчальний процес – це таїнство передачі духовних дарів від професора до студента».

А я відчула, що найкраще місто на Землі – це, як співає «Сузір’я», наш рідний Харків! Найкращий університет – це Політех!! А День студента – це НАЗАВЖДИ!!!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет