Новий навчальний стартував!

#16-17 от 14.09.2011

 Ось і настала хвилююча мить для 1820 першокурсників 2011 року – 31 серпня відбулося традиційне свято Посвячення в студенти. Цього дня на території навчального містечка НТУ «ХПІ» можна зустріти політехніків різних поколінь: тих, хто незабаром вперше зайде до аудиторій нашого славетного університету, тих, хто нещодавно отримав диплом Політеху, і навіть тих, хто уже давно переступив поріг вузу.

Привітали першокурсників мер Харкова Геннадій Кернес, народний депутат України Валерій Писаренко та інші почесні гості.

До політехніків з палкою промовою звернувся ректор професор Леонід Товажнянський. Він закликав студентів до сумлінного навчання та побажав їм бути достойними спадкоємцями традицій нашого університету. Адже саме студентська молодь – майбутня еліта нашого суспільства: академіки, наукові діячі, політики, за якими нове життя нашої держави, її розвиток та процвітання.

Нинішні першокурсники – майже ровесники молодої України. І привітали їх також у національному стилі: дівчата в українських костюмах пригощали всіх бажаючих смачною святковою паляницею.

Кульмінацією свята став символічний Вогонь Пізнання, який за традицією запалив ректор університету.

Фоторепортаж Юрія Зайцева

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет