Пам’ятаємо про трагедію

#16-17 от 14.09.2011

На виконання Постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року «Про 70-річчя трагедії у Бабиному Яру» в державних закладах та установах нашої країни відбуваються заходи, присвячені цій сумній даті.

Протягом вересня в нашому університеті проводяться бесіди зі студентами, лекції, вечори, науково-практичні конференції, засідання «круглих столів», присвячені увічненню пам’яті жертв нацизму та 70-м роковинам трагедії Бабиного Яру. У бібліотеці нашого вузу організовані виставки книг, історичних документів, засідання «круглих столів» за цією тематикою.

Нагадаємо, що під час німецької окупації Києва у 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та циган. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру – приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб. У 1946 році на Нюрнберзькому процесі наводилася оцінка близько 100 тисяч осіб, згідно з висновками спеціальної державної комісії з розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет