О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

MicroCAD’2011


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації НТУ «ХПІ»]
#13-14 от 23.06.2011

Щороку НТУ «ХПІ» проводить наукові конференції всеукраїнського та міжнародного рівнів. Традиційними вже стали «Інформаційні технології: Наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD), «Силова електроніка та енергоефективність» (CEE), «Проблеми автоматизації електроприводу. Теорія та практика», «Педагогіка вищої школи ХХІ століття і формування національної управлінської гуманітарно-технічної еліти. Кримські педагогічні читання», «Пространство литературы – путь к миру, согласию и сотрудничеству между славянскими народами», «Дослідження та оптимізація економічних процесів. Оптимум» та ін.

У цих наукових форумах беруть участь вчені, викладачі, аспіранти, студенти, провідні спеціалісти промислових підприємств багатьох країн світу – України, Росії, Німеччини, Угорщини, Великої Британії та ін.

Розповіді про деякі конференції ви знайдете у цьому випуску. А газета і надалі буде висвітлювати роботу цих та інших форумів.

MicroCAD’2011

1–3 червня в нашому університеті відбулася ХIX Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: Наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я (MicroCAD’2011)».

Цей науковий форум пройшов за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Академії педагогічних наук та Академії наук вищої школи України. Засновниками конференції виступили НТУ «ХПІ», Мішкольцський університет (Угорщина), Магдебурзький університет (Німеччина), Петрошанський університет (Румунія), Познанська політехніка (Польща), Софійський університет (Болгарія).

Цього року в роботі конференції взяли участь видатні вчені, викладачі, представники підприємств, аспіранти, студенти з України та 11 країн світу. Це Росія, Казахстан, Великобританія, Німеччина, Франція, Угорщина, Греція, США, В’єтнам, Ліван, Камерун. Всього 59 учасників.

Пленарне засідання відкрив ректор Харківського політехнічного Л. Л. Товажнянський, який побажав учасникам конференції творчого настрою, плідної праці і великого успіху на обраному шляху. Леонід Леонідович виступив з доповіддю «Всесвітній рік хімії. Фундаментальні і прикладні наукові дослідження вчених університету в хімічній галузі». Перед учасниками форуму виступили також професор Хью Хамфріс, директор фірми DELCAM (Великобританія) – «Програмні продукти фірми DELCAM в техніці та медицині»; професор А. П. Марченко, проректор нашого університету – «Наукові школи НТУ «ХПІ» в галузі механіки і машинобудування»; професор Іллеш Бела, декан машинобудівного факультету Мішкольцського університету (Угорщина) – «Логістика в Угорщині» та професор Л. М. Любчик, завідувач кафедри комп’ютерної математики та математичного моделювання Харківського політехнічного – «Сучасні проблеми і методи теорії інваріантного управління». У роботі конференції брали участь професор Ференц Ковач, завідувач кафедри металургії (Угорщина); професор Янош Кундрак, завідувач кафедри технології машинобудування (Угорщина); професор Теодор Седларски, викладач Софійського університету ім. Св. Клімента Охрідськи (Болгарія).

На конференції працювало 28 наукових секцій, серед яких – «Інформаційні та управляючі системи», «Технологія та автоматизоване проектування в машинобудуванні», «Сучасні інформаційні та енергозберігаючі технології в енергетиці», «Інтегровані хімічні технології у хімічній техніці та екології» та ін. На них було представлено 1295 доповідей. Серед доповідачів було 647 молодих вчених, аспірантів та 198 студентів.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет