О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Золота медаль і Гран-Прі виставки «Сучасні навчальні заклади – 2011»


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації]
#7 от 30.03.2011

На знімку (зліва направо): Президент АПН України В. Г. Кремень, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д. В. Табачник і ректор НТУ «ХПІ» професор Л. Л. Товажнянський.

2–4 березня 2011 р. наш університет взяв активну участь у другій Міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади – 2011», яка відбулася у Київському Палаці дітей та юнацтва.

На виставковому стенді НТУ «ХПІ» демонстрував свої досягнення в ранзі самоврядного (автономного) дослідницького національного університету, який він отримав у лютому 2010 р. Вся експозиція була присвячена діяльності 40 наукових шкіл Харківського політехнічного. Демонструвались фундаментальні підручники, монографії, навчальні посібники, видані науково-педагогічними працівниками за останні 5 років, всього 143 книги. Реклама містила інформацію про 12 Державних премій України в галузі науки і техніки, отриманих провідними вченими університету за останні 10 років, 5 премій Президента молодим ученим, 2 премії НАН України. 26 діючих макетів і натурних зразків ілюстрували ефективність діяльності наукових шкіл, розкривали роботу наукових підрозділів, які Постановами КМ України віднесені до об’єктів Національного надбання нашої держави.

Велику зацікавленість у відвідувачів і потенційних абітурієнтів викликали правила прийому до НТУ «ХПІ» в 2011 році і перелік заходів, пов’язаних з його проведенням.

Стенд відвідали Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д. В. Табачник, Президент АПН України В. Г. Кремень, інші керівні особи, провідні фахівці національної системи освіти країни, студенти, які дали високу оцінку здобуткам університету.

У межах програми виставки було підготовлено і проведено семінар «Можливості комплексної ділової гри у навчальному процесі як шлях упровадження системи компетенцій з метою підготовки конкурентноздатних фахівців» (науковий керівник – професор кафедри ІТПА С. І. Бухкало), проведена робота з підготовки матеріалів для участі в рейтинговому і тематичному конкурсах виставки.

За високі показники у тематичному напрямку рейтингового конкурсу «Наукова діяльність і підготовка науково-педагогічних кадрів» наш університет нагороджено кришталевою стелою і Гран-Прі «Лідер вищої освіти України». За перемогу в тематичній номінації конкурсу «Упровадження системи компетенцій як основи підготовки конкурентноздатних фахівців у вищій школі» – Почесним дипломом і Золотою медаллю.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет