О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нашій газеті – 60!


[С. Землянська, редактор газети «Політехнік»]
#2-3 от 15.02.2011

Історія нашого університету, чиє 125-річчя ми нещодавно відсвяткували, була б неповною без внеску, який протягом 60 років робить у неї газета вузу. У першому випуску газети, датованому 1 січня 1951 року, директор щойно возз’єднаного ХПІ, яким йому належить керувати ще третину століття, М. Ф. Семко пише: «Сталася ще одна важлива подія в житті нашого інституту: ми випускаємо інститутську багатотиражку. Вона повинна бути важливим знаряддям мобілізації всього колективу на розв’язання завдань, що постають перед ним». І газета не зрадила надій ректора, жодної значної події в історії вузу не залишила поза увагою. Навчання і наукові дослідження, вдосконалення змісту освіти і створення передових технологій, перемоги викладачів і студентів у конкурсах різного рівня, ініціатива студентів і їх духовний розвиток – все розмаїття бурхливого життя НТУ «ХПІ» відбивається на шпальтах «Політехніка». Нас, журналістів усіх поколінь, що працювали і працюють тут, підкорює особлива атмосфера патріотизму, непідробного колективізму, щирості в стосунках і, звичайно ж, потужний, у першу чергу людський, потенціал величезного вузу. Газета – живий, мінливий організм, постійне в ньому єдине – інтерес до нового, захоплення людьми, про яких ми пишемо.

WEB cторінку «Політехніка» http://politechnik.kpi.kharkov.ua відвідало за останній рік понад 50 тисяч, а за 6 років існування сайта – більш як 300 тис. читачів з України та з-за кордону.

Ювілейна дата відкриває нову сторінку діяльності нашої газети, яка, сподіваємося, буде не менш яскравою, цікавою і корисною для наступних поколінь політехніків.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет