О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Правила прийому до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на 2011/2012 навчальний рік


#1 от 24.01.2011

Правила прийому до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на 2011/2012 навчальний рік

Провадження освітньої діяльності у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки АВ № 529511 від 10 червня 2010 р. зі змінами, внесеними рішеннями ДАК протокол № 83 від 26 травня 2010 р., протокол № 85 від 05 жовтня 2010 р.

Правила прийому розроблені Приймальною комісією Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (далі – Приймальна комісія) відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 961 від 19 жовтня 2010 року та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 28 жовтня 2010 р. за № 999/18294.

1. Загальні положення

Вищий навчальний заклад – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ») оголошує набір на підготовку фахівців для здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями, напрямами підготовки (спеціальностями) відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу, у тому числі у відокремлених структурних підрозділах: Чернівецькому факультеті НТУ «ХПІ», Гвардійському ордена Червоної Зірки факультеті військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ», Міжгалузевому інституті післядипломної освіти НТУ «ХПІ», НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Полтава, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Бердянськ, НКП НТУ «ХПІ» у м. Тростянець, НКП НТУ «ХПІ» у м. Чернівці, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Балаклея, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Ізюм, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Торез та вищих навчальних закладах І рівня акредитації, що є у структурі: Верстатоінструментальному технікумі НТУ «ХПІ», Полтавському політехнічному коледжі НТУ «ХПІ» та Військовому коледжі сержантського складу НТУ «ХПІ» (див. Додаток 1).

До НТУ «ХПІ» приймаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які проживають на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту. Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, а також яким надано статус біженця в Україні, приймаються до вищих навчальних закладів у порядку, передбаченому для громадян України.

Прийом до НТУ «ХПІ» на всі освітньо-кваліфікаційні рівні здійснюється за конкурсом незалежно від джерел фінансування.

Для вступників, які потребують поселення в гуртожиток під час вступу, надання місць у гуртожитку гарантовано як в базовому університеті, так і у відокремлених підрозділах.

При поселенні на час вступу абітурієнтам необхідно звернутись до деканатів (дирекції) обраного для вступу факультету (технікуму або коледжу) з проханням надати місце в гуртожитку.

2. Вимоги до рівня освіти вступників

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра в НТУ «ХПІ» та його відокремлених структурних підрозділах приймаються особи з повною загальною середньою освітою.

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти у Верстатоінструментальному технікумі НТУ «ХПІ» та Полтавському політехнічному коледжі НТУ «ХПІ» приймаються особи з базовою загальною середньою освітою.

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста в НТУ «ХПІ» приймаються особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра.

На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра в НТУ «ХПІ» приймаються особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або спеціаліста. Прийом на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста здійснюється за кошти фізичних (юридичних) осіб.

Верстатоінструментальний технікум НТУ «ХПІ» та Полтавський політехнічний коледж НТУ «ХПІ» приймають на перший (зі скороченим терміном навчання) або другий курс (з нормативним терміном навчання на вакантні місця) осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень кваліфікованого робітника, на визначену кількість місць для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за умови вступу на споріднену спеціальність.

Базовий університет та його відокремлені факультети, НКЦ, НКП НТУ «ХПІ» приймають на другий (третій) курс з нормативним терміном навчання на вакантні місця осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за умови вступу на споріднений напрям підготовки.

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ», який здійснює підготовку громадян для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського складу у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, приймає на навчання за відповідними програмами підготовки осіб, які мають повну загальну середню освіту та відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Військовий коледж сержантського складу НТУ «ХПІ», який здійснює підготовку громадян для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб сержантського та старшинського складу у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, приймає на навчання за відповідними програмами підготовки осіб, які мають повну загальну середню освіту та відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ» та Військовий коледж сержантського складу НТУ «ХПІ» приймають на навчання військовослужбовців військової служби за контрактом рядового, сержантського та старшинського складу за окремим конкурсом на місця державного замовлення для підготовки фахівців за напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра та молодшого спеціаліста, що визначаються щороку Міністерством освіти і науки України та Міністерством оборони України.

НТУ «ХПІ» здійснює прийом студентів на старші курси у порядку переведення та поновлення в межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого Наказом Міністерства освіти України № 245 від 15 липня 1996 року. Перевищення ліцензованого обсягу допускається лише у разі поновлення осіб, які повертаються після академічної відпустки.

Міжгалузевий інститут післядипломної освіти НТУ «ХПІ» здійснює перепідготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст».

3. Фінансування підготовки фахівців

3.1. Фінансування підготовки фахівців у НТУ «ХПІ» здійснюється:

  • за рахунок видатків державного та місцевих бюджетів – за державним замовленням;
  • за рахунок державних цільових пільгових довгострокових кредитів;
  • за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб.

3.2. Громадянин України має право безоплатно здобути вищу освіту на конкурсній основі, якщо певний освітньо-кваліфікаційний рівень громадянин здобуває вперше.

3.3. Громадянин України має право безоплатно здобувати вищу освіту за другим напрямом (спеціальністю), якщо він за станом здоров’я втратив можливість виконувати службові чи посадові обов’язки за отриманою раніше кваліфікацією, що підтверджується висновками медико-соціальної експертної комісії.

4. Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання

4.1. Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти для базового університету, Чернівецького факультету НТУ «ХПІ», Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ», для відокремлених структурних підрозділів НТУ «ХПІ»: НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Полтава, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Бердянськ, НКП НТУ «ХПІ» у м. Тростянець, НКП НТУ «ХПІ» у м. Чернівці, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Балаклея, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Ізюм, НКЦ НТУ «ХПІ» у м. Торез та вищому навчальному закладі І рівня акредитації, що є у структурі: Військовому коледжі сержантського складу НТУ «ХПІ», проводиться в такі строки:

 

Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

Вступники на основі освіти

повної загальної середньої

повної загальної середньої

Початок прийому заяв та документів

1 липня 2011 року

10 липня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають проходити творчий конкурс, що проводить ВНЗ

17 липня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають складати вступні випробування у ВНЗ

22 липня 2011 року

1) за державним замовленням:

22 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

10 серпня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних випробувань і не проходять творчі конкурси

31 липня 2011 року

1) за державним замовленням:

31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

10 серпня 2011 року

Строки проведення у ВНЗ творчих конкурсів

10–31 липня 2011 року

Строки проведення у ВНЗ вступних екзаменів

23–31 липня 2011 року

1) за державним замовленням:

23–31 липня 2011 р.,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

23 липня–23 серпня 2011 р.

Термін оприлюднення рейтингового списку вступників

1 серпня 2011 року

Терміни зарахування вступників

1) за державним замовленням:

до 10 серпня,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

до 25 серпня (після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки)


4.2. Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти для вищих навчальних закладів І рівня акредитації, що є у структурі НТУ «ХПІ»: Верстатоінструментальному технікумі НТУ «ХПІ», Полтавському політехнічному коледжі НТУ «ХПІ», проводиться в такі строки:

 

Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

Вступники на основі освіти

базової загальної середньої

повної загальної середньої

базової або повної загальної середньої

Початок прийому заяв та документів

1 липня 2011 року

10 липня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають складати вступні випробування у ВНЗ

22 липня 2011 року

10 серпня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних випробувань і не проходять творчі конкурси

31 липня 2011 року

10 серпня 2011 року

Строки проведення у ВНЗ вступних екзаменів

23–31 липня 2011 року

11–15 серпня 2011 р.

Термін оприлюднення рейтингового списку вступників

1 серпня 2011 року

16 серпня 2011 року

Терміни зарахування вступників

1) за державним замовленням:

до 10 серпня,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

до 25 серпня (після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки)

до 25 серпня 2011 р.


4.3. Прийом заяв і документів, вступні екзамени, випробування, що проводить НТУ «ХПІ» та його відокремлені підрозділи, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі освітньо-кваліфікаційних рівнів кваліфікованого робітника та молодшого спеціаліста проводиться в такі строки:

Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

Вступники на основі освітньо-кваліфікаційного рівня

кваліфікований робітник або молодший спеціаліст

кваліфікований робітник або молодший спеціаліст

Початок прийому заяв та документів

1 липня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів

1) за державним замовленням:

31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

25 серпня 2011 року

1) за державним замовленням:

31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

30 серпня 2011 року

Строки проведення у ВНЗ вступних екзаменів та творчих конкурсів

1) за державним замовленням:

23–31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

23 липня–25 серпня 2011 року

1) за державним замовленням:

23–31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

23 липня–30 серпня 2011 року

Терміни зарахування вступників

1) за державним замовленням:

до 10 серпня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

до 25 серпня 2011 року

1) за державним замовленням:

до 10 серпня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

до 30 серпня 2011 року


4.4. Прийом заяв і документів, вступні випробування, що проводить НТУ «ХПІ» та його відокремлені підрозділи, конкурсний відбір та зарахування на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст», «магістр» вступників на основі базової та повної вищої освіти проводиться в такі строки:

Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

На основі базової та повної вищої освіти

Початок прийому заяв та документів

10 червня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів

1) за державним замовленням:

31 липня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

25 серпня 2011 року

Терміни зарахування вступників

1) за державним замовленням:

до 10 серпня 2011 року,

2) за кошти фізичних та юридичних осіб:

до 30 серпня 2011 року


4.5. Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі базової та повної вищої освіти для Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» проводиться в такі строки:

 

Етапи вступної кампанії

Заочна форма навчання

На основі повної вищої освіти

Початок прийому заяв та документів

15 вересня 2011 року

Закінчення прийому заяв та документів

15 жовтня 2011 року

Терміни зарахування вступників

до 31 жовтня 2011 року



4.6. Строки прийому документів вступників на денну форму навчання для вступу на навчання до Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ» та Військового коледжу сержантського складу НТУ «ХПІ», що здійснюють підготовку громадян для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського, сержантського та старшинського складу, визначаються Міністерством освіти і науки України та Міністерством оборони України.

4.7. Вступники з числа осіб, які не є військовослужбовцями, що виявили бажання вступити до Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ» та Військового коледжу сержантського складу НТУ «ХПІ», які здійснюють підготовку громадян на посади осіб офіцерського складу для проходження військової служби за контрактом, для оформлення особової справи кандидата на навчання подають заяву до районного (міського) військового комісаріату за місцем проживання у період з 1 січня до 1 червня року вступу. Вступники з числа військовослужбовців подають рапорт за командою з 1 лютого до 1 квітня року вступу.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет