О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наші студенти навчатимуться у спеціалістів світового рівня


[За матеріалами газети «Вечірній Харків», № 136 від 2 грудня 2010 р.]
#28-29 от 21.12.2010

Новий центр НТУ «ХПІ»

На знімку В. Русиновського (зліва направо): директор IBM Ukraine Пєнко Дінєв, проректор НТУ «ХПІ», професор В. О. Кравець та директор Міжгалузевого інституту післядипломної освіти М. М. Солощук.

29 листопада в НТУ «ХПІ» відкрився Академічний центр компетенції IBM. Сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цей документ визначив напрямки, у рамках яких ХПІ та IBM будуть реалізовувати спільні проекти – виконувати наукові розробки, залучати студентів для стажування у підрозділах IBM в Європі та США, використовувати у навчанні програми IBM. Студентам безкоштовно будуть надані найновіші технічні і програмні ресурси компанії.

Проректор НТУ «ХПІ», професор В. О. Кравець та директор IBM Ukraine Пєнко Дінєв наголошують на важливості такого проекту для обох сторін.

– Ми маємо орієнтувати студентів не лише на знання базових предметів, – говорить Валерій Олексійович, – а й вводити в курс майбутньої професії та навчати практично застосовувати отримані знання.

– Понад 15 років ми співпрацюємо з вашим вузом, і це дуже важливо для нас як для комерційної компанії, – розповідає Пєнко Дінєв. – А створення Академічного центру компетенції IBM дасть можливість студентам підвищити свою кваліфікацію. А висококваліфікований працівник завжди знайде роботу.

Успіхи та компетентність студентів НТУ «ХПІ» належним чином оцінюються корпорацією, адже серед її працівників четверо – випускники ХПІ.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет