О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Знаменний день ювілею


#24-25 от 15.11.2010

День 22 жовтня розпочався в Національному технічному університеті «ХПІ» з розширеного виїзного відкритого засідання робочої підгрупи з напрямку «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету економічних реформ при Президентові України. У ньому взяли участь керівники Харківської обласної державної адміністрації та міста Харкова, ректори й проректори з наукової роботи ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації, директори установ НАН України, промисловці та керівники управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій Харківської, Сумської та Полтавської областей.

Місце проведення виїзного засідання було обумовлене активним впливом НТУ «ХПІ» на розвиток національної системи вищої освіти, підготовку висококваліфікованих

інженерних та наукових кадрів, значним внеском у розвиток вітчизняної науки, кадровим і науково-технологічним забезпеченням практично всіх галузей вітчизняної економіки, значним внеском у забезпечення обороноздатності держави, його міжнародним визнанням.

Заступник Міністра освіти і науки України, заступник голови робочої підгрупи з напрямку «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету економічних реформ при Президентові України Є. М. Сулима зробив доповідь «Передумови організації ефективної комерціалізації наукових розробок і технологій, створених за рахунок державних коштів». З доповідями також виступили Л. Л. Товажнянський – ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»; О. В. Волобуєв – головний вчений секретар Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут»; В. А. Фадєєв –

На знімку: ректор Л. Л. Товажнянський дає пояснення заступникам Міністра освіти і науки України Є. М. Сулимі (зліва) та В. А. Івченку (справа).

головний інженер державного підприємства «Харківський машинобудівний завод «ФЕД»; О. С. Бурлаков – заступник генерального директора ОАО «Турбоатом»; С. М. Прилипко – член-кореспондент Національної академії правових наук України, директор Інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України.

Голова Харківської облдержадміністрації М. М. Добкін привітав учасників засідання і запевнив, що обласна влада готова всіляко підтримувати наукові колективи області і Харкова у проведенні актуальних наукових розробок та інноваційної діяльності, враховуючи регіональні особливості при розробці та реалізації етапів економічних реформ.

Його підтримав голова Харківської обласної ради С. І. Чернов, запевнивши, що обласна рада прийме необхідні рішення задля втілення в життя рекомендацій, ухвалених учасниками засідання робочої підгрупи.

Підсумки засідання підвів заступник голови робочої підгрупи Є. М. Сулима, наголосивши на необхідності комерціалізації наукових досліджень та зосередженні зусиль на найбільш перспективних та актуальних, здатних вивести Україну на більш передові позиції у цій сфері.

Про подарунок від Харківської обласної держадміністрації – комп’ютерний клас – оголосив губернатор М. М. Добкін.

Протягом дня гості університету знайомилися з його факультетами і кафедрами, оглянули виставку наукових розробок, результати багатьох із яких упроваджено в виробництво. А ввечері і господарів, і гостей гостинно прийняв Палац студентів. Урочиста частина розпочалась із привітань університетові, які надіслали Президент України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. Із поздоровленням до присутніх звернувся заступник

Міністра освіти і науки України Є. М. Сулима. Велика група політехніків отримала нагороди місцевої влади, які вручали Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і в. о. міського Голови Геннадій Кернес.

І господарі, і гості університету були по-справжньому приємно вражені чудовим концертом, який підготували до ювілею університету численні учасники художніх колективів Палацу студентів НТУ «ХПІ». Молодь висловила свою любов до рідного Політеху, знання й повагу до його понадвікової історії.

Гості університету відвідали будову нової бібліотеки

Ювілей університету знаменує початок наступного етапу розвитку славетного вузу, для якого НТУ «ХПІ» має необхідні надбання і безперечні перспективи.

Гості університету ознайомилися з виставкою наукових розробок НТУ «ХПІ».

 

Вы в ваших самых лучших устремлениях
Трудясь, переступили тот порог,
Когда солидный возраст – украшение
И славных дел блистательный итог.


И на сегодня признан, без сомнения,
Везде высокий ваш авторитет
За честное Отечеству служение
И за свершенное за 125 лет.


Желаем вам и дерзости, и смелости
На множество еще грядущих лет
Всем вместе вам и каждому в отдельности
И счастья, и здоровья, и побед!

Коллектив Славянского химико-механического техникума

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет