Згадаємо всіх поіменно

[За матеріалами Музею історії НТУ «ХПІ»]
#24-25 от 15.11.2010

До 65-річчя Перемоги

Продовжуємо публікацію імен політехніків, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни

Майборода Володимир Григорович народився у 1918 році в селі Замостьє Зміївського району Харківської області.

У 1936 році закінчив Зміївську зразкову школу. 1937 року він був зарахований до Харківського механіко-машинобудівного інституту на загально-технічний факультет (спеціальність - турбінобудування). Проживав у гуртожитку «Гігант» (корпус 7, кімната 523). Дуже любив математику, складав її тільки на «відмінно». Навчався на «відмінно» та «добре». Пошук іншої інформації триває.

Макаров Аркадій Олександрович народився у 1912 році у Харкові. До Харківського хіміко-технологічного інституту ім. С.М. Кірова він вступив у 1938 році. У суворі дні Великої Вітчизняної війни студент третього курсу А.О. Макаров у лавах Радянської Армії мужньо бився з німецько-фашистськими загарбниками і в одному із запеклих боїв в липні 1941 року воєнветфельдшер А.О. Макаров пропав без вісті.

Манамса Дмитро Дмитрович народився у 1919 році в с. Першотравневе Полтавської області. Комсомолець з 1935 року. 17 жовтня 1939 року він вступив до Харківського електротехнічного інституту, а через рік, 11 жовтня

1940 року, студент другого курсу Д.Д. Манамса призивається до лав Радянської Армії.

Мужньо і хоробро бився рядовий Д.Д. Манамса. В одному з боїв у січні 1944 року він пропав без вісті.

Манов Володимир Маркович народився у 1922 році у Харкові. У 1939 році вступив до Харківського електротехнічного інституту на електромеханічний факультет без випробувань як відмінник школи ім. 10-ї п’ятирічки. Перший курс закінчив на «відмінно».

У 1940 році студент другого курсу В.-М. Манов був призваний до лав Радянської Армії, служив у Латвії. Вже влітку 1941 року зв’язківцем брав участь у боях. Згодом його направляють до школи молодших командирів. Восени 1941 року В.М. Манов пропав без вісті.

Маслін Юрій Абрамович народився у 1920 році. З перших днів Великої Вітчизняної війни він, студент

 четвертого курсу електромеханічного факультету Харківського електротехнічного інституту, пішов на фронт. З 8 серпня 1941 року він служив у 15 гвардійській Харківсько-Празькій ордена Леніна двічі Червонопрапорній орденів

Суворова і Кутузова дивізії. Брав участь у визволенні Харкова 23 серпня 1943 року.

Загинув у бою з німецько-фашистськими загарбниками 18 вересня 1943 року.

Матвєєв Вадим Васильович народився у 1921 році в Москві. Закінчив середню школу № 36 Харкова в 1939 році і в тому ж році став студентом першого курсу Харківського механіко-машинобудівного інституту. 2 липня 1941 року він, студент третього курсу, був серед призовників.

Гвардії старший сержант В.В. Матвєєв вірно служив Батьківщині, мужньо і хоробро бився з німецько-фашистськими загарбниками.

Героїчно загинув при визволенні братської Польщі 19 січня 1945 року.

Мироненко Микола Прохорович народився у 1921 році в с. Рудаєво Харківської області. Закінчив середню школу № 55 в м. Лозова Харківської області з відмінним атестатом. У 1938 році вступив до Харківського механіко-машинобудівного інституту на загально-технічний факультет за спеціальністю «Автотракторобудування». В липні 1941 року він був призваний до лав Радянської Армії.

Рядовий М.П. Мироненко самовіддано й мужньо бився з німецько-фашистськими загарбниками на фронтах Великої Вітчизняної війни. В одному з боїв у жовтні 1943 року він пропав без вісті.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет