О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Історичні аспекти фізичної культури та спорту в НТУ «ХПІ»


[Професор В. Лабскир]
#20-21 от 16.09.2010

«Історичні аспекти фізичної культури та спорту в НТУ «ХПІ»

– таку назву мала науково-практична конференція, яка відбулася на кафедрі фізичного виховання нашого університету наприкінці червня. Вона була присвячена 125-річчю НТУ «ХПІ» і 60-річчю кафедри фізичного виховання.

У конференції взяли участь науковці (6 професорів та 10 доцентів), відомі спортсмени, провідні спеціалісти у галузі спорту і фізичного виховання.

Відкрив конференцію Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, завідувач кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ», професор А. Г. Любієв. З доповідями, яких на форумі прозвучало понад 20, виступили відповідальний секретар ХОВ НОК України, майстер спорту СРСР з фехтування, професор В. М. Лабскир, який розповів присутнім про підходи до вивчення історичних аспектів фізичного виховання і спорту (на прикладі НТУ «ХПІ»); тренер збірних команд ХПІ з важкої атлетики та пауерліфтингу, доцент С. О. Глядя, який акцентував увагу учасників конференції на шляхах розвитку важкої атлетики та пауерліфтингу в НТУ «ХПІ» та ін.

Велику зацікавленість у присутніх викликали також доповіді Заслуженого майстра спорту України з альпінізму, чемпіона СРСР та України, підкорювача Евересту, керівника та учасника альпіністських походів до Гімалаїв, Паміру, Тянь-Шаню, Кавказу та інших гірських масивів, доцента С. І. Бершова – «Видатні альпіністи НТУ «ХПІ»; тренера збірної НТУ «ХПІ» з бадмінтону, старшого викладача кафедри фізвиховання В. А. Любієвої; Заслуженого тренера України, старшого тренера команди України з бадмінтону Г. А. Махновського; голови спортклубу НТУ «ХПІ», майстра спорту СРСР, судді міжнародної категорії, призера республіканських змагань з бадмінтону, старшого викладача кафедри фізвиховання О. Я. Толстунова – «Історичні матеріали про розвиток бадмінтону в ХПІ у 1960–2010 рр.»; майстра спорту міжнародного класу, учасниці Олімпійських ігор 1968 року в Мехіко, доцента Л. Д. Гаркавої; майстра спорту СРСР, переможниці всесоюзних та республіканських змагань, старшого тренера команди НТУ «ХПІ», старшого викладача кафедри фізвиховання НТУ «ХПІ» В. М. Ісправникової; завідувача кафедри фізвиховання нашого університету, професора А. Г. Любієва – «Видатні спортсмени та успішні команди з легкої атлетики в НТУ «ХПІ» та ін.

Зазначимо, що під час роботи конференції відбулися два секційних засідання – «Спортсмени та тренери в історії НТУ «ХПІ» та «Досягнення в окремих видах спорту».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет