О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Першокурсники –2010


[Підготувала М. Михайлина]
#18-19 от 27.08.2010

Політехнічний! У свою сім’ю
Прийми їх – наполегливих і жвавих.
Вони складуть твою і честь, і славу,
Продовжать біографію твою.

Напередодні нового навчального року ми зустрілися із першокурсниками –2010. Їм пощастило двічі. По-перше, вони будуть здобувати освіту в найстарішому технічному вузі України, а по-друге, зроблять перші кроки в студентському житті саме у ювілейний для університету рік.

Анна Пономарьова (Е факультет) вирішила продовжити традиції своєї сім’ї, так само, як наш вуз зберігає свою історичну, наукову та культурну спадщину: «Мої дідусь, батько, мати та тітка навчалися свого часу в ХПІ. Вони закінчили хімічні спеціальності, але мій тато Петро Євгенович зараз працює в НДІ високих напруг завідувачем сектору (м. Славянськ). І я вирішила, що буду, як тато, енергетиком, тим більше, що НДІ має тісні зв’язки з НТУ «ХПІ», особливо з кафедрою електроізоляційної і кабельної техніки, і я зможу знайти роботу за спеціальністю у рідному місті.

Зараз мене переповнюють емоції, адже я зможу доторкнутися не лише до історії відомого на весь світ вузу, а й пройтися близькими для моїх рідних аудиторіями, поспілкуватися з учителями моїх батьків. Можливо, що й мої діти в майбутньому продовжать нашу сімейну традицію.

Першокурсники, тягар знань – найлегший, тому не бійтеся з перших же днів навчання набирати його якомога більше!»

А Олегові Агаркову (ТМ) навчатися в ХПІ порекомендував батько: «Він упевнений, що це перспективний вуз, який дає ґрунтовні знання. Спеціальність «Двигуни внутрішнього згоряння» затребувана, її випускники завжди знайдуть роботу. Для мене велика честь навчатися в університеті зі 125-річною історією. Маю надію, що я зможу зробити і свій внесок у розвиток науки ХПІ та продовжити традиції, закладені видатними вченими.

Усім студентам я бажаю продуктивного навчання та сесій без «хвостів».

Анна Афанасьєва (МТ) за основу взяла український рейтинг вузів «ТОП 200 Україна»: «За його даними наш університет посідає п’яте місце серед технічних вузів («Дзеркало тижня», № 22 (802) 12–18 червня 2010). Ну, і, звичайно ж, друзі багато розповідали про ХПІ, про високий рівень викладання дисциплін. Коли ж я сюди потрапила, закохалася з першого погляду у містечко з назвою Політех. Прекрасна архітектура та парки створюють дивовижне відчуття, ніби потрапив у казку.

Мені подобається працювати із зображеннями, тому і напрямок обрала споріднений із моїм захопленням – комп’ютерні науки. Дуже хочеться досконало освоїти дизайнерські програми, крім того, моя спеціальність дає змогу проявити себе як у поліграфії, так і в оформленні сайтів, чи творчо підійти до обробки фотографій. Уже зараз я усвідомлюю, що тут отримаю якісну освіту, яка дасть мені змогу отримати перспективну роботу.

Я бажаю успіхів усім студентам, а університету – найвищих місць у рейтингах та гідної оцінки його здобутків!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет