Нагороди політехніків

#18-19 от 27.08.2010

Медаль К. Д. Ушинського

«Неперевершений педагог-політехнік, фахівець і вчений. Віртуоз філософської думки, чарівник слова і володар студентських сердець, високоерудована особистість. Чуйна і щира людина». Так відгукується ректор НТУ «ХПІ», професор Л. Л. Товажнянський про професора С. М. Пазиніча, якому 14 травня виповнилося 70 років.

Разом із ювілеєм колеги, друзі, рідні привітали Станіслава Миколайовича з нагородою – медаллю К. Д. Ушинського за великі здобутки у науково-педагогічній діяльності.

Станіслав Миколайович Пазиніч – член-кореспондент Української АПН, доктор філософії, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Більше сорока років Станіслав Миколайович присвятив праці у Харківському політехнічному. Понад 30 років працював він на фізико-технічному факультеті та факультеті технології неорганічних речовин, на кафедрі педагогіки і психології управління соціальними системами.

Сьогодні він читає студентам Політеху і ХДАДМ курси лекцій з філософії, філософії управління, логіки, філософських основ екології, психології. У доробку Станіслава Миколайовича більше 200 наукових праць, опублікованих у багатьох країнах світу: Росії, Румунії, Польщі, Угорщині, Білорусі, Таджикистані, Ірані, Лівії. 4 з них – монографії, 5 – підручники для вищих навчальних закладів України та 8 – навчальні посібники з грифом МОН України.

Вітаючи С. М. Пазиніча зі святом, йому бажали міцного здоров’я, щастя та творчої наснаги! Ось лише кілька відгуків про ювіляра:

В. Г. Кремень, Президент Академії педагогічних наук України: «Станіслав Миколайович – особистість високої культури та шляхетності. Він доброзичливий, завжди готовий допомогти знаннями, добросердною радою, а якщо треба, то і справою. Він створив собі той авторитет, який тримається не на званнях і посадах, а на реальних цінностях, придбаних невпинною працею протягом усього життя».

В. Л. Ганоцький, народний художник України: «Станіслав Миколайович – філософ за покликанням, який уособлює в собі якості не тільки високопорядної людини, а й надзвичайно обдарованого вченого, талановитого керівника та організатора, чудового педагога».

О. С. Пономарьов, професор кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами НТУ «ХПІ»: «Дорогий мій друже, Станіславе Миколайовичу! Сердечно вітаю тебе з ювілеєм і хочу висловити впевненість, що твоя енергія, підкріплена любов’ю твоїх рідних і друзів, глибокою повагою численних студентів і учнів, дасть тобі сили і творчу наснагу успішно реалізувати все, що задумано… З глибокою повагою і вдячністю долі за можливість дружити, спілкуватись і співпрацювати з тобою».

Л. В. Губернський, ректор Київського Національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Герой України: «ALMA MATER пишається Вашими досягненнями в галузі філософії і педагогіки і бажає Вам невмирущого оптимізму, невгасимої енергії в прославлянні нашого рідного університету і, зокрема, філософського факультету…»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет