О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Експериментальна база НДПКІ «Молнія» – національне надбання України


#18-19 от 27.08.2010

14 липня 2010 року Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Маркович Добкін відвідав унікальну експериментальну базу НДПКІ «Молнія» НТУ «ХПІ», яка постановою Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2001 року віднесена до числа об’єктів, що становлять національне надбання держави.

На експериментальній базі Голова облдержадміністрації ознайомився з роботою установок, що імітують розряд блискавки силою струму до 200-250 кА. Також М.М. Добкіну було продемонстровано ряд експериментів: розряд штучної блискавки, підрив металевого дроту струмом блискавки, руйнування блискавкою зразка обшивки літака.

В ході візиту голови Харківської облдержадміністрації було проведено круглий стіл за темою «Електромагнітна безпека держави». На засіданні «круглого столу» з презентацією «Наукові

На знімку (зліва направо): директор НДПКІ «Молнія» д. т. н., професор, лауреат Державної премії України В. І. Кравченко, ректор НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянський, заступник глави ХОДА В. А. Ландсман, глава ХОДА М. М. Добкін.

розробки НТУ «ХПІ» в галузі високовольтної імпульсної техніки» виступив ректор університету Л.Л. Товажнянський. Він доповів про унікальні розробки університету в галузі електромагнітної безпеки, використання яких може принести державі і регіону великий економічний ефект. Ректор запропонував цілий ряд організаційних заходів, які необхідно провести на державному рівні щодо проблем забезпечення електромагнітної безпеки найважливіших об’єктів.

На прес-конференції Голова Харківської облдержадміністрації М.М. Добкін зазначив: «Найкраща допомога з боку влади – це завантаження державними замовленнями всіх, хто, виконуючи свою роботу, може приносити користь країні» і «найголовніше що нам вдалося зберегти НДПКІ «Молнія» НТУ «ХПІ» у робочому стані, і він здатний вирішувати самі сучасні завдання, які ставить перед нами життя. Гроші рано чи пізно в країні будуть, з’являться державні замовлення, і скористатись ними зможуть ті, хто має серйозну технічну і наукову базу».

Фото Ю. Зайцева.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет