О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вдячність за освіту і науку


[Професор В. Панасенко, випускник 1973 р., начальник відділу]
#13-14 от 21.05.2010

Випускники кафедри хімічної технології неорганічних речовин, каталізу та екології державного науково-дослідного і проектного інституту основної хімії (НІОХІМ) поздоровляють колектив кафедри із знаменною датою в часопису нашого НТУ «ХПІ» – 125 років із дня створення!
Багата історія розвитку і становлення кафедри стала невід’ємною частиною освітянської, науково-технічної, інтелектуальної історії інституту і освіти України. Так, підготовка інженерів за спеціальністю «Хімік-технолог» велась вже в перші роки існування інституту.

Головні віхи життєвого шляху кафедри пов’язані з діяльністю її завідувачів – від видатних вчених В. О. Геміліана, Е. І. Орлова, І. Е. Ададурова, В. І. Атрощенка – до відомого на теперішній час в широких наукових колах вченого, педагога, хіміка-технолога, д. т. н., професора О. Я. Лобойка, який є наступником, одним із гідних учнів і продовжувачем наукової школи академіка В. І. Атрощенка.

Практично неможливо перелічити весь спектр досліджень і досягнень кафедри, і, головне, неоцінимий внесок у підготовку кадрів, інженерів хімічних спеціальностей, включаючи спеціалістів вищої кваліфікації. На багатьох підприємствах і в установах України та зарубіжжя успішно працюють наші випускники. Високий рівень їх професійної підготовки дозволяє їм бути керівниками, провідними фахівцями практично в усіх галузях промисловості держави.

Сьогодні в НІОХІМі успішно працюють десятки випускників кафедри. Більшість із них захистили дисертації, деякі готуються до захисту. Так, під науковим керівництвом д. т. н., професора Г. І. Гриня та за підтримки завідувача кафедри, професора О. Я. Лобойка випускник кафедри, автор цих рядків, успішно захистив докторську дисертацію.

Більшість випускників під час навчання проходили в НІОХІМі технологічну, виробничу та дипломну практики. Це позитивно вплинуло на їхню адаптацію до умов і специфіки роботи в науково-дослідному і проектному інституті. За великим рахунком, рідну кафедру можна сміливо назвати «хрещеною мамою» багатьох випускників, які працюють в НІОХІМі, і ми, випускники, це згадуємо з почуттям гордості і вдячності.

Бажаємо всьому колективу кафедри здоров’я, щастя, добробуту, такого ж успішного продовження надзвичайно важливої і складної діяльності, творчих успіхів на благо і процвітання нашої Аlma mater та вищої школи України!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет