О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Гран-прі і Золота медаль НТУ «ХПІ»


[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації]
#9 от 30.03.2010

Міністерство освіти і науки, АПН України започаткували в цьому році нову виставку «Сучасні навчальні заклади – 2010», в якій наш університет брав активну участь.

Міжнародна виставка-презентація проходила з 17 по 19 березня в Київському Палаці дітей та юнацтва і демонструвала досягнення вищої школи України, її орієнтацію на зближення з європейським співтовариством, міжнародним освітнім і науковим простором.

Маючі суттєві звершення в цьому напрямку, університет демонстрував на своєму стенді досягнення міжнародного співробітництва, результати міжнародних зв’язків, виконання грантів, участь у конкурсах, впровадження інноваційних технологій. Сьогодні університет є членом п’яти Європейських і всесвітніх асоціацій, бере все активнішу участь у виконанні міжнародних програм. В університеті виконуються проекти в рамках Європейських програм INTAS, TEMPUS/TACIS, INCO-COPERNICUS, UNECKO. Отримано колективні та індивідуальні гранти Фонду Сороса, гранти Інформаційного Агентства США, Німецького академічного товариства DAAD, гранти окремих земель Німеччини та інших організацій. Щорічно університет працює над виконанням 27–30 міжнародних проектів на суму близько 3 млн. дол.

В 125-у річницю від дня заснування університет набув статусу дослідницького, тому в експозиції були широко представлені наукові здобутки за останні роки в галузях машинобудування, хімії і хімтехнологій, енерго- та електрозбереження, нанофізики і нанотехнологій, інформаційної техніки, відновлюваних і нетрадиційних джерел енергії, охорони навколишнього середовища і дослідження геокосмосу, забезпечення електромагнітної сумісності та стійкості широкому класу об’єктів – від радіоелектронної елементної бази до об’єктів аерокосмічної техніки тощо.

Стенд відвідали Президент АПН України В. Г. Кремень, відповідальні працівники МОН України, Мінпромполітики, представники вищих навчальних закладів, наукових установ, студенти – загалом понад 800 осіб.

За участю провідних викладачів на виставці проведено семінар «Компетентнісний підхід у підготовці економічних менеджерів».

Аналіз рівня показників наукової діяльності, проведений Оргкомітетом виставки з метою визначення рейтингу вузів-учасників виставки, показав провідну роль НТУ«ХПІ» серед університетів України. Він нагороджений Гран-Прі «Лідер вищої освіти України», а за перемогу в конкурсі виставки за номінацією «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи» – Золотою медаллю і Дипломом виставки за вагомий внесок у модернізацію національної системи освіти. За активну науково-методичну діяльність з удосконалення процесу навчання і виховання та за творчу організаторську роботу з розвитку сучасної національної системи освіти 7 співробітників університету удостоєні різних нагород виставки.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет