О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Варто скористатися


#7-8 от 15.03.2010

НТБ НТУ «ХПІ»

Інформаційні ресурси компанії EBSCO доступні до кінця березня!

Статистичні дані щодо використання ресурсів компанії EBSCO (http://search.epnet.com) свідчать про підвищення інтенсивності використання результатів світових наукових досліджень нашими читачами. Науково-технічна бібліотека дякує всім, хто відгукнувся на наші звернення щодо зацікавленості у даному ресурсі.

Для заощадження вашого часу пропонуємо анотований перелік доступних БД:

БД Academic Search Premier Багатопрофільна БД містить повні тексти понад 4600 журналів з 1975 р, з яких 3900 рецензовані. Маємо можливість пошуку за посиланнями на цитування для понад 1000 найменувань.

БД Regional Business News Містить вичерпні повнотекстові матеріали понад 80 регіональних видань з бізнесу всіх великих міст і сільських районів США.

БД Newspaper Source Надає повні тексти 47 центральних газет США і інших країн, та вибірково повні тексти 390 регіональних газет, стенограми теле- та радіо новин США.

БД MasterFILE Premier Багатопрофільна БД, створена спеціально для бібліотек, містить повні тексти близько 1 700 видань універсальних за змістом за період з 1975 р. по теперішній час. Охоплює практично всі прикладні галузі науки.

БД Business Source Premier Найбільш часто використовувана БД досліджень у бізнесі, містить повні тексти понад 2300 журналів і повні тексти статей із понад 1100 рецензованих наукових видань. Містить повний текст джерел, найраніший з яких датується 1886 роком, і посилання на цитування з можливістю пошуку, починаючи з 1998 року. Перевершує аналогічні БД за повнотою представлених текстів з усіх дисциплін, пов’язаних з бізнесом.

БД Research Starters - Sociology Базові матеріали - це рекомендації з проведення досліджень, розроблені спеціально для студентів і аспірантів. Містять змістовні тематичні оглядові статі обсягом приблизно 3000 слів, написані дослідниками, вченими і іншими експертами.

БД Library, Information Science & Technology Abstracts Містить більше 500 основних періодичних видань, 50 пріоритетних журналів і 125 вибраних журналів, а також книг, науково-дослідних звітів і вчених записок з середини 1960-х р. р. до наших днів.

БД GreenFILE Надає доступ до рефератів близько 384000 записів, а також повного тексту у відкритому доступі для більш ніж 4700 записів, що детально розкривають всі аспекти впливу людини на навколишнє середовище.

БД MEDLINE MEDLINE створена бібліотекою National Library of Medicine, для пошуку описів в більш ніж 4800 поточних медико-біологічних журналах з можливістю пошуку по дереву, деревовидній ієрархії, підзаголовкам.

БД EBSCO доступні з головної сторінки сайту Науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» (http://library.kpi.kharkov.ua/) лише у локальній мережі університету (посилання «Бази даних компанії EBSCO»).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет