О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Ярмарок інновацій. Інвестиції в нанотехнології»


[Оргкомітет конференції]
#7-8 от 15.03.2010

17–20 листопада 2010 року відбудеться міжнародна науково-технічна конференція під такою назвою, організаторами якої мають честь бути Національний технічний університет «ХПІ» та Міжнародне агентство «МІКА». Які ж завдання було задекларовано в програмному зверненні оргкомітету до наукової спільноти і на якому підґрунті воно базується?

До числа пріоритетних віднесено залучення інвестицій до реалізації інноваційних проектів в галузі нанотехнологій, створення позитивного іміджу НТУ «ХПІ», як провідного наукового центра в означеній галузі, що одержав статус дослідницького університету, ознайомлення широких верств із науковим доробком і досягненнями наших науковців. Проведення конференції сприятиме залученню реальних інвесторів з сучасними досягненнями в галузі нанотехнологій і наноматеріалів та укладанню контрактів з авторами найбільш перспективних проектів, надасть значний імпульс розвитку новітніх технологій у наукових установах і вищих навчальних закладах, а також сприятиме створенню науково-навчальних центрів підготовки фахівців з напрямків «Нанотехнології» та «Наноматеріали» для багатьох галузей промислового комплексу України. Зауважимо, що саме підготовка фахівців з означених новітніх напрямків є непересічним завданням, що поставлено перед колективом науково-педагогічних працівників нашого університету в Державній цільовій науково-технічній програмі «Нанотехнології та наноматеріали» на 2010–2014 роки.

У роботі конференції заплановано експозицію завершених технологій, виробів, матеріалів і обладнання в галузі наноіндустрії, тобто тих інноваційних об’єктів, впровадження яких сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в галузі наноіндустрії на підприємствах і в організаціях Харкова і подальшому розвитку його промислово-технологічної інфраструктури.

Цілком істотно, що вже сама ідея реалізації такого проекту знайшла підтримку фізиків і хіміків, матеріалознавців і фармацевтів, фахівців з мікроелектроніки і маркетингу, біотехнологів, енергетиків та представників багатьох інших сфер науково-технічної діяльності і промислового комплексу, чия професійна діяльність пов’язана з нанорозмірними і наноструктурними об’єктами або спрямована на створення відповідних технологій та їх впровадження. Саме мультидисциплінарним характером конференції можна пояснити зацікавленість щодо участі в її роботі наших колег з провідних навчальних і наукових закладів Харкова – Національного фармацевтичного університету та Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, ННЦ «ХФТІ» та Інституту сцинтиляційних матеріалів, ФТІНТ ім. Б. І. Вєркіна і НТК «Інститут монокристалів», Інституту радіофізики і електроніки, а також представників відомих наукових центрів України – Києва, Львова, Донецька, Дніпропетровська та Ужгорода. Працювати у складі наукового комітету конференції дали згоду відомі науковці України, Росії, Греції та Угорщини, що мають значний досвід та вагомі досягнення в реалізації наукових проектів саме в галузі нанотехнологій та інноваційної діяльності.

Звертаємось до всіх зацікавлених та запрошуємо до участі в роботі конференції! Детальну інформацію про головні напрямки її роботи розміщено на сайтах http://www.kpi.kharkiv.edu/blogs/nanotech та http://www.nanotechfest.net, а додаткову можна отримати за адресою e-mail: nanotechfest@rambler.ru.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет