О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

НТУ «ХПІ» – член Асоціації ливарників України


[О. Пономаренко, віце-президент АЛУ]
#5-6 от 25.02.2010

На знімку: учасники 5 з’їзду ливарників О. І. Пономаренко і директор НПО «Домент-Імпульс» О. С. Ковригін.

До складу Асоціації ливарників України за вагомий внесок у розвиток ливарного виробництва України прийнято нещодавно наш університет. Ця Асоціація (АЛУ) була створена в 1990 році на Першому з’їзді ливарників України. АЛУ об’єднує сьогодні всі підприємства, де є ливарне виробництво, організації всіх форм власності, вузи, НДІ, а також закордонні організації, фірми. Це, наприклад, НП «Союз ливарників Санкт-Петербургу», Інститут зовнішньої торгівлі Італії, ТОВ «Уралхімпласт – Кавенагі» та інші. Із харківських підприємств слід назвати такі як «Турбоатом», ім. Малишева, Електротяжмаш, «Поршень» та багато інших, із якими НТУ «ХПІ» пов’язує різнобічна співпраця – в науковій, виробничій, навчальній галузях.

АЛУ – це могутня професійна організація, метою якої є сприяння інноваційній моделі розвитку ливарної галузі України, впровадженню у виробництво енерго-, ресурсозберігаючих технологій, обміну передовим досвідом між працівниками галузі та прикладної науки.

Асоціація є міжнародно визнаною системою. Її члени надають допомогу по розвитку підприємства; отриманню консультацій і рекомендацій від експертів інжинірингового центру; безкоштовній презентації підприємства у акціях, які проводить дирекція АЛУ; постійному отриманню інформації про новини у ливарництві та стан міжнародного і внутрішнього ринку литва та ін.

Одним із основних напрямків роботи АЛУ є підтримка вузівської науки, допомога у науковій роботі аспірантам та студентам-ливарникам, організація надає допомогу з впровадження їх розробок у виробництво. Асоціація організувала й провела вже 5 з’їздів і 5 конференцій. У конференціях активну участь беруть наші викладачі й студенти, до речі, розділ «Cтудентська наука» ввели в програму конференцій саме представники нашого університету. Тепер тут проходить не лише апробація робіт наших науковців перед захистом їх дисертацій, а й набираються досвіду студенти, які беруть участь у наукових дослідженнях кафедр на замовлення підприємств.

Усі студенти й аспіранти мають змогу брати участь у конференціях безкоштовно. Публікація їх статей у центральних журналах, таких як «Метал і литво України», «Процессы литья», «Литейное производство» (Москва, Росія) також для них безоплатна. Обмін науковою інформацією відбувається також на сайті Асоціації, де можна знайти бібліотеку видань – книг і статей – з ливарного виробництва.

О. Пономаренко, віце-президент АЛУ, д. т. н., професор кафедри «Ливарне виробництво» НТУ «ХПІ»

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет