О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вони були політехніками


#4 от 11.02.2010

Абаканович Дмитро Григорович народився у 1918 році. Член ВЛКСМ. У 1938 році закінчив Ворошиловградський (нині Луганський) машинобудівний робітничий факультет і в тому ж році приступив до навчання у Харківському хіміко-технологічному інституті ім. С. М. Кірова. Віроломний напад фашистських загарбників на нашу країну перервав навчання студента третього курсу Д. Г. Абакановича, і він у лавах Радянської Армії став на захист рідної Батьківщини. Мужньо і хоробро бився молодший лейтенант з ворогами на фронтах Великої Вітчизняної війни і в одному з боїв у 1942 році пропав без вісті.

Абрамченко Іван Кузьмич народився в 1911 році у Харкові. Член ВЛКСМ. З 1929 по 1932 роки працював у Харківському фінвідділі діловодом. З 1933 по 1935 рік служив у лавах Червоної Армії в Києві. У 1936 році зарахований студентом першого курсу Харківського хіміко-технологічного інституту ім. С. М. Кірова. Студент п’ятого курсу І. К. Абрамченко з перших днів Великої Вітчизняної війни пішов на фронт битися з ворогом. У вересні 1941 року зв’язківець, командир відділення І. К. Абрамченко пропав без вісті.

Абран Лев Соломонович народився в 1920 році у м. Златоуст (Урал) в сім’ї робітників. В 1938 році по закінченні середньої спеціальної школи № 15 м. Харкова, де навчався на «відмінно», вступив до Харківського механіко-машинобудівного інституту на загально-технічний факультет. Спочатку обрав спеціальність «Технічна механіка», пізніше перейшов на автотракторний факультет. Курсовий проект з деталей машин захистив на «відмінно». У 1941 році йде на фронт захищати рідну країну. Загинув у липні 1941 р. Похований у с. Блощинці Білоцерківського району Київської області.

Айнгорн Йосип Ілліч народився в 1904 році в Одеській області. З квітня 1939 року працює електромонтером в Харківському електротехнічному інституті, а в червні 1941 року його переводять на посаду техніка конденсаторного цеху. 5 вересня 1941 року Й. І. Айнгорн вступив до лав Радянської Армії рядовим. Вірний військовій присязі, він неодноразово проявляв стійкість та мужність. У грудні 1943 року він пропав без вісті.

Алейников Андрій Дмитрович народився в 1923 році в с. Неклюдове Курської області. Комсомолець з 1938 року. 30 серпня 1940 року без вступних іспитів, як відмінник десятирічки, був прийнятий до Харківського електротехнічного інституту. Фашистське нашестя перервало його навчання. Він іде на фронт боротися з ненависним ворогом. Мужньо і хоробро бився він за честь і свободу нашої Батьківщини і в одному з боїв у березні 1944 року пропав без вісті.

Андрієнко Яким Трохимович народився в 1918 році в с. Березівка Харківської області у сім’ї колгоспників. У 1936 році закінчив середню школу в с. Буди Харківської області і в тому ж році був зарахований студентом першого курсу Харківського механіко-машинобудівного інституту. Студент п’ятого курсу Я. Т. Андрієнко був призваний до лав Радянської Армії Харківським райвоєнкоматом. Пропав без вісті в жовтні 1943 року.

Антонов Володимир Іванович народився в 1921 році у м. Кам’янець-Подільський. Комсомолець з 1938 року. 30 серпня 1940 року вступив до Харківського електротехнічного інституту. У 1941 році студент другого курсу В. І. Антонов був призваний до лав діючої Радянської Армії захищати соціалістичну Вітчизну. Мужньо і хоробро бився він з ненависним ворогом. В одному з боїв у лютому 1944 року пропав без вісті.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет