О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Семінари психологів з ігрового проектування


[І. Васильєва, старший викладач кафедри ППУСС]
#4 от 11.02.2010

На знімку: магістри-психологи зі старшим викладачем І. Г. Васильєвою (у центрі) та директором бібліотеки Л. П. Семененко.

Ігрове проектування – специфічна ділова гра – проводиться в НТУ «ХПІ» з 1971 року, в ньому беруть участь десятки кафедр. Основне призначення таких занять – навчити студентів працювати над вирішенням практичних завдань у колективі. У грудні 2009 року на кафедрі педагогіки і психології управління соціальними системами НТУ «ХПІ» (завідувач кафедри, професор О. Г. Романовський) у рамках конкурсу з ігрового проектування НТУ «ХПІ» проводились методичні семінари під керівництвом професора А. В. Горілого.

Під керівництвом автора цих рядків ї з вересня по грудень 2009 р. магістри-психологи готували проекти з впровадженням психологічних технологій на тему: «Попередження конфліктних ситуацій у робочій групі» та «Профілактика професійного «вигоряння».

23 грудня 2009 року відбувся 1 етап семінару – за першою з названих тем, а 26 січня – за другою. Студенти представили візуалізовані проекти з використанням комп’ютерних технологій та інноваційних засобів у вигляді презентацій.

В проектуванні взяли участь 10 магістрантів групи ІФ-15а. Студенти дуже вдало використовували засоби аудіо- та мультимедійного забезпечення занять. Їх проекти були націлені на подолання психологічних проблем у робочому колективі. Студенти-магістранти аналізували конфлікти, що з’являються у групі людей, причини їх появи, розробляли тренінгову програму, спрямовану на грамотне вирішення складних ситуацій.

Кожна команда мала своїх опонентів, на роботу команди готувалася окрема рецензія. Дух конкуренції та суперництва створив атмосферу азарту та зацікавленості. Апробація проектів відбулась у групах ІФ та ЕК факультетів. Відгуки студентів були дуже позитивними, а всі учасники задоволені результатами.

Команди оцінювала спеціальна комісія у складі доцента кафедри ППУСС В. В. Криводерева, начальника методичного відділу, доцента Ю. І. Панфілова, провідного спеціаліста методвідділу О. О. Кучерявенко, директора бібліотеки НТУ «ХПІ» Л. П. Семененко. Студенти, автори найкращих проектів, отримали найвищі бали за свої роботи. 1 місце посіли студенти – Людмила Влох та Асіят Фумарова. На 2 місці – Юлія Малік та Валентина Євдокова.

Ігрове проектування студентів-бакалаврів груп ІФ-16а,ІФ-16 б

17 грудня доцент кафедри ППУСС Галина Вікторівна Попова провела методичний семінар з ігрового проектування на тему «Ігрове проектування: моделювання тренінгових програм в аспекті ділового спілкування». У цьому проектуванні брали участь 23 студенти груп ІФ-16а та ІФ-16б. Деякі студенти виявили відмінні знання. Це Тетяна Кононова та Маргарита Парфілова (ІФ-16а), Марина Замятіна та Ольга Гриценко (ІФ-16б).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет