О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Новий підручник


[І. Гаєвий]
#1-2 от 15.01.2010

Щойно вийшов друком підручник для студентів вищих навчальних закладів «Філософія. Логіка. Етика. Естетика» з грифом Міністерства освіти і науки України. Його автори: професор Лозовой Віктор Олексійович – доктор філософських наук, Заслужений працівник народної освіти України, лауреат Премії імені Ярослава Мудрого, завідувач кафедри культурології Національної академії України імені Ярослава Мудрого; професор Пазиніч Станіслав Миколайович – член-кореспондент УАПН, доктор філософії, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Харківської державної академії дизайну та мистецтв; професор Пономарьов Олександр Семенович – кандидат технічних наук, професор кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами нашого університету. Вони присвятили підручник славетному ювілею – 125-річчю Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», оскільки кожен з них мав честь свого часу в ньому працювати. Під істотним впливом традицій нашого університету відбулося їхнє становлення як особистостей, вчених і педагогів.

У підручнику докладно і доступно викладено основні положення курсу філософії відповідно до навчальної програми студентів очної та заочної форм навчання, розглянуто найбільш поширені філософські концепції, ідеї та міркування, в яких відображено зміст світової інтелектуальної культури, розкрито квінтесенцію і характерні особливості філософського знання і філософської культури мислення. У кожній темі необхідну увагу приділено різноманітним філософським течіям в інтерпретації складних проблем духовної культури людства.

Підручник, тираж якого 1000 примірників, може бути корисним також аспірантам та викладачам.

Відзначимо, що це – вже не перша книга професора О. С. Пономарьова. Він є автором і співавтором понад 30 монографій, підручників та навчальних посібників. Значна частина з них підготовлена ним у результаті творчої співпраці з професором С. М. Пазинічем. Їх спільна з професором В. Г. Кременем праця – підручник «Філософія управління» – визнана кращою за результатами конкурсу підручників і навчальних посібників в НТУ «ХПІ» за 2009 рік.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет