О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нових вершин у трудовій діяльності й щастя!


#23-24 от 03.12.2009

На початку грудня відзначає ювілей доцент кафедри загальної та неорганічної хімії, начальник відділу підготовки спеціалістів вищої кваліфікації НТУ «ХПІ» Ірина Ігорівна Степанова. Увесь її трудовий і навіть життєвий шлях пов’язаний з нашим університетом: спочатку студентка, потім – науковий співробітник кафедри технічної електрохімії, з 1999 р. – викладач кафедри загальної та неорганічної хімії, з 2004 р. – начальник відділу підготовки спеціалістів вищої кваліфікації НТУ «ХПІ».

Вступ Ірини до ХПІ був визначений сімейними традиціями, оскільки її бабуся була студенткою першого в історії ХПІ жіночого набору на машинобудівному факультеті у 1917 р., дідусь також закінчив цей факультет і працював доцентом кафедри охорони праці.

Після закінчення ХПІ з відзнакою Ірина Ігорівна нетривалий час працювала на ВО «ЕЛІТАН» інженером-дослідником і вже в той час виявила здібності до роботи з молоддю, працюючи вихователем у дитячих таборах відпочинку. У 80-х вона повертається до ХПІ, під пильним керівництвом професора Б. І. Байрачного захищає дисертацію і, продовжуючи займатися науковими розробками, досягає неабияких результатів: майже сто наукових праць та срібна медаль ВДНГ СРСР (1987 р.).

Сьогодні Ірина Ігорівна – провідний викладач кафедри загальної та неорганічної хімії, вона викладає курс загальної хімії на Е та ЕМБ факультетах, докладає багато зусиль до удосконалення навчального процесу, її оригінальні методичні знахідки використовують усі викладачі кафедри. Ірині Ігорівні вдається поєднувати вимогливість із уважним і турботливим ставленням до студентів. Вона намагається не тільки дати їм фундаментальні знання, але і виховує в них почуття гідності, поваги до людей, до нашого університету, міста, країни.

Зараз Ірина Ігорівна докладає багато зусиль до організації плідної роботи аспірантури і докторантури, координації дії деканатів та кафедр з питань підготовки кандидатів та докторів наук, бере активну участь у проведенні атестації аспірантів і докторантів та їх розподілі.

Патріотичне ставлення до університету, високий професійний рівень, науково-педагогічна та методична майстерність, людяність, чуйність та поважне ставлення до молодих науковців і співробітників забезпечили І. І. Степановій високий авторитет та повагу.

Ірина Ігорівна – багатогранна особистість: її часто можна зустріти у харківських театрах і філармонії. Як кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики, вона шанує спорт та привчає до нього своїх дітей. Будь-які щаблі на соціальних сходах не змінили таких особистих рис характеру Ірини Ігорівни у стосунках з колегами та студентами, як доброзичливість, скромність, повага, почуття гумору.

Ректорат, Вчена рада, колектив факультету ТНР і особливо співробітники кафедри ЗНХ щиро вітають І. І. Степанову з днем народження та бажають їй міцного здоров’я, творчої наснаги і родинного щастя! Дорога Ірино Ігорівно! Якомога довше чаруйте нас своєю життєрадісністю, привабливістю та досягайте нових вершин у своїй трудовій діяльності на благо нашого університету!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет