О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Механіко-технологічному факультетові – 80!


[М. Погребний, декан механіко-технологічного факультету]
#23-24 от 03.12.2009

Напередодні 125-річчя НТУ «ХПІ» значними успіхами зустрічає свій ювілей колектив механіко-технологічного факультету.

 

Один із найстаріших в НТУ «ХПІ» МТ факультет відзначає 80-річний ювілей. Факультет сьогодні – це 4 випускаючі і 1 загальна кафедри, це майже 100 викладачів (із них 6 докторів і 60 кандидатів наук), близько 600 студентів (із них 112 контрактників). Це понад 60 випускників щорічно – технологів, конструкторів і дослідників, які плідно працюють на підприємствах, фірмах і в наукових закладах України, а також ближнього і дальнього зарубіжжя. Сьогодні на МТ факультеті поряд з традиційними – дві нові сучасні спеціальності, відкриті декілька років тому, завдячуючи яким конкурс серед абітурієнтів на факультеті зріс в 2–3 рази, а кількість контрактників збільшилась майже вдвічі.

У найближчих планах факультету – відкриття нової спеціальності на кафедрі «Охорона праці і навколишнього середовища», поповнення кадрового складу молодими докторами і кандидатами наук, організація навчального процесу на такому рівні, коли підсумкові оцінки студенти будуть отримувати за результатами поточного семестрового контролю, і, як результат цього, відпаде необхідність у проведенні екзаменаційних сесій у такому вигляді, як це ми робимо сьогодні.

Вітаючи колектив факультету з визначною датою, бажаю кожному з моїх колег, кожному студентові міцного здоров’я, творчої наснаги, невичерпного оптимізму, миру і злагоди, щастя та здійснення усіх мрій!

М. Погребний, декан механіко-технологічного факультету

***

Я очень люблю Политех и, конечно же, свой МТ факультет! Он для меня самый лучший! Здесь прекрасный профессорско-преподавательский состав, здесь самые талантливые и творческие студенты, а самое главное, – здесь учусь я и мои самые лучшие друзья!

МТ факультет – это лучшие годы моей юности! Поэтому в день юбилея моего славного факультета я хочу пожелать ему процветания и дальнейшего развития, открытия новых специальностей и поступления новых увлеченных студентов, крепкого здоровья всем сотрудникам и увеличения финансирования научной сферы!!!

Татьяна Берлизева, МТ-24а

 

Ядром факультету є його кафедри. В рамках газетної статті неможливо навіть перерахувати досягнення, які за майже столітню історію складають надбання кожної з 5 кафедр. І все ж надаємо їм слово.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет