О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Професійний сержант – майбутнє армії


[Підполковник А. Лозко]
#23-24 от 03.12.2009

У Військовому коледжі НТУ «ХПІ» ведеться підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» за спеціальністю «Адміністрація у військових підрозділах (рота, батальйон)». Термін навчання у коледжі – 2,5 роки, ліцензійний обсяг – 150 осіб. Цього року на навчання прийнято вже 25 майбутніх сержантів для сухопутних, морських, ракетних військ.

Багаторівнева підготовка цього контингенту забезпечується завдяки постійному вдосконаленню програм підготовки та застосуванню в навчально-виховному процесі прогресивних методів навчання, автоматизованих засобів, сучасних тренажерних комплексів. Випускники коледжу призначатимуться на посади головних сержантів рот, головних старшин батальйонів (та їм рівних підрозділів) у військові частини Збройних Сил України.

Їх роль буде полягати у забезпеченні командирів достатньою інформацією з питань, що стосуються рядового, сержантського і старшинського складу: стану його професійного розвитку, кар’єрного росту та просування по службі, морально-психологічного стану, рівня підготовки, грошового забезпечення, присвоєння військових звань, а також соціально-побутового забезпечення військовослужбовців зазначеної категорії і членів їх сімей.

До їх обов’язків входить також підтримання у військових частинах (підрозділах) належного стану військової дисципліни і готовності до виконання завдань за призначенням.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет