О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Немає й хвилинки для нудьги та суму!


[М. Михайлина]
#20 от 15.10.2009

Літо 2009

У світі є багато дивовижних місць для відпочинку. Але, на мою думку, одним з найкращих є Крим. Він кожного разу дивує природою: гірськими краєвидами, морем, прекрасними деревами, які були завезені та прижилися на півострові. Мабуть через це на південному узбережжі Криму колись було обрано місце, аби збудувати базу відпочинку для нашого Харківського політехнічного. Ще одним прекрасним місцем обрали мальовничі береги Сіверського Дінця. Так з’явилися дитячі табори «Спортивний» та «Політехнік». За підтримки ректорату та профкомів університету тут мають змогу оздоровитися не лише студенти та працівники, а й діти та онуки співробітників нашого вузу. «Політехнік» у Фігуровці гостинно прийняв близько 100 дітлахів.

У дитячу зміну 2009 року до «Спортивного» на відпочинок та оздоровлення приїхало майже 150 хлопців та дівчат, яких батьки, дідусі та бабусі довірили вже досвідченому педагогічному колективу табору. Олена Олександрівна Сєдова – заступник начальника табору за 10 років роботи добре вивчила ті проблеми, з якими найчастіше стикаються діти та вихователі, і завжди готова прийти на допомогу. Наталя Вікторівна Капінос – медична сестра табору – вже 13 років піклується про здоров’я дітей. Оксана Вікторівна Саввова 8 років створює цікаві програми та конкурси, аби діти не нудьгували. Марина Михайлівна Шабанова, Олена Валеріївна Христич, Лариса Вікторівна Руденко – уже багато років віддали роботі у цій маленькій країні, яка зветься Дитячий оздоровчий табір «Спортивний». Для мене, автора цих рядків, ця зміна була майже ювілейною – п’ятою.

2 липня, і це вже стало доброю традицією, діти попрощалися з батьками, аби через 23 дні (а враховуючи дорогу, виходить саме 23 дні) повернутися знову до Харкова з новими враженнями, повними сил та енергії.

Слід віддати належне нашим покоївкам, які заздалегідь виїхали до Криму, щоб підготувати все до приїзду дітей. Л. М. Бондаренко, О. В. Патумсіс-Семенюк, О. Б. Коссе, В. М. Шумейко та І. В. Гундіна попрацювали на славу!!!

Як і завжди в таборі на дітей чекали спортивні ігри (шахи, шашки, футбол, піонербол, бадмінтон), Малі олімпійські ігри, конкурси та вікторини, кожного дня відбувалося тематичне свято, по закінченні якого була дискотека (особлива подяка В. Кабашному за виконання усіх музичних забаганок наших дітей), гуртки та спортивні секції і, звичайно ж, купання в морі, яке, слід зауважити, цього року радувало дітей теплою й чистою водою та невеличкими хвилями.

Цього року розважальна програма була надзвичайно насиченою – кожен загін мав змогу самостійно підготувати тематичне свято. Наймолодші дітки (5 загін) провели День літа, організувавши конкурс малюнка на асфальті. Під керівництвом 4 загону табір перетинав екватор, влаштувавши гавайську вечірку. 1 загін провів конкурс караоке. Купальське свято з плетінням ляльок подарував табору 2 загін. Надовго запам’ятався «Спортивному» виступ 3 загону зі святом хеллоуіна. Виношу подяку за допомогу нашій малечі, яка, щиро кажучи, дуже допомогла в проведенні цього свята.

Та й дорослі не сиділи, склавши руки, – готували для дітей театралізовані постановки. Це і «Кайдашева сім’я» І. Нечуя-Левицького, і «Безумний день, або Одруження Фігаро» П’єра Огюстена Карона де Бомарше. Висловлюю подяку усім вихователям, які брали участь у постановках, а також Арсену Хазієву, який прекрасно зіграв чортика та дитинку в одній із постановок, виконавши одразу дві ролі. Як завжди, талановито вживалися в ролі М. Рищенко, А. Усик, В. Шаруда, Л. Руденко, О. Христич, розкрилися акторські здібності в О. Свіря, О. Харіної, О. Халявки, Г. Висоцької.

Надзвичайно видовищним були, як і завжди, конкурси краси – День навпаки та День дівчаток. Учасники вражали журі своїми танцями, піснями, постановками кліпів, не кажучи вже про сукні та інші костюми…

Що й казати: «Шоу має тривати!!!»

Від усього колективу табору висловлюю подяку ректорату на чолі з Л. Л. Товажнянським та профкому на чолі з А. Й. Фоміним за підтримку таборів і надання допомоги в оздоровленні дітей. Приїжджайте до «Спортивного». Засмага, оздоровлення морським повітрям, купання та розваги тут забезпечені!

Діти згадують

У «Спортивному» я відпочиваю не вперше. Мені подобається в таборі, адже немає жодної хвилинки для нудьги та суму. Ми граємо в спортивні ігри, веселимося, беремо участь у різних заходах і конкурсах. Вихователі нам приділяли багато уваги, хоча, погодьтеся, коли в загоні 38 дітей, це дуже непросто, піклувалися про кожну дитину. На жаль деякі діти були неслухняними, і нашим вихователям було з ними складно. А загалом мені в таборі усе подобається, тому я не хотіла, щоб щось змінилося…

Аня Казакова, 3 загін.


Лагерь «Спортивный»

Лагерь «Спортивный». Как здесь прекрасно:
Все веселятся, танцуют, резвятся.
Теплое море и нежное солнце
Светит лучами в твое оконце.

Дни пролетают здесь незаметно.
Все пять отрядов верны и дружны,
И воспитатели очень добры.
Физрук нас с утра на зарядку ведет,
Вожатая песню красиво поет.

Ребята здесь пляшут, ребята поют,
А после на море купаться пойдут.
Этот лагерь лучше всех на свете –
Радуются взрослые и дети!

Алина Дольская, 1 отряд

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет