О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вимоглива і доброзичлива


[Президія УАІЕ, колектив кафедри «Автоматизовані електромеханічні системи» НТУ «ХПІ»]
#18-19 от 05.10.2009

У серпні відзначила свій ювілей професор Віра Миколаївна Шамардіна, декан німецького технічного факультету, відповідальний секретар Української асоціації інженерів-електриків (УАІЕ) та секретар щорічної міжнародної науково-технічної конференції «Проблеми автоматизованого електропривода. Теорія та практика».

Закінчивши з відзнакою Харківський електромеханічний технікум та Харківський політехнічний інститут, почала працювати на кафедрі «Автоматизовані електромеханічні системи» інженером, вступила до аспірантури, захистила кандидатську дисертацію. В 1992–1994 р. р. виконувала обов’язки завідувача кафедри, з 2003 року – декан німецького технічного факультету.

Віра Миколаївна має 51 наукову працю, 3 авторських свідоцтва, 4 – навчально-методичних посібника. Вона висококваліфікований, авторитетний викладач. Завдяки професіоналізму, вимогливості та доброзичливості професора В. М. Шамардіної її лекційний курс «Теорія автоматичного керування» користується у студентів популярністю, і вони дуже відповідально ставляться до його вивчення.

Вірі Миколаївні притаманні працелюбність, сумлінність, чіткість у роботі, доскональне проникнення у суть справи, вміння організувати її виконання. Ці якості особливо проявляються при виконанні протягом багатьох років непростих обов’язків відповідального секретаря УАІЕ, міжнародної науково-технічної конференції «Проблеми автоматизованого електропривода. Теорія та практика» та декана німецького технічного факультету, на якому ведеться підготовка бакалаврів, спеціалістів та магістрів за 5-ма спеціальностями.

Колеги та студенти глибоко шанують В. М. Шамардіну і, поздоровляючи з ювілеєм, бажають їй щастя, здоров’я, нових творчих успіхів!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет