О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Доторкнутися до історії


[Г. Бистріченко, директор Музею історії НТУ «ХПІ»]
#18-19 от 05.10.2009

До 125-річчя НТУ «ХПІ»

З початку навчального року в Музеї історії НТУ «ХПІ» проводяться традиційні екскурсії для студентів. Лише у вересні його експозиції відвідали 39 груп першокурсників. Побував тут також третій курс (групи ЕМБ-47б та ЕМБ-47в) та студенти верстатоінструментального технікуму. Тобто більш як 800 студентів та близько 100 гостей – учасників Міжнародної конференції, а також випускники ХПІ різних років.

Вересневі екскурсії мають головну мету – ознайомити першокурсників із майже 125-річною історією Харківського політехнічного, виховувати молодь на наших славетних традиціях. Під час екскурсій студенти найчастіше вперше чують про історію нашого вузу, про видатних вчених, про досягнення ХПІ за весь час його існування, про минулі та сучасні розробки наших вчених.

Юні політехніки із задоволенням приходять на екскурсії: їх вражає багатство та розмаїття експозицій Музею, які відображають досягнення кафедр вузу у різні періоди. Молодь цікавить все: і якими були студенти минулого, чи отримували вони стипендію. Хлопці та дівчата дізнаються, що вчитися в ХПІ завжди було нелегко, тут треба було ходити лише у форменому одязі, студентам не можна було збиратися у компанії більше 5 чоловік, на території Харківського технологічного інституту завжди здійснювався поліційний нагляд та інше.

Зараз першокурсники вже займаються підготовкою доповідей за матеріалами Музею під керівництвом викладачів кафедри політичної історії. Кращі з них будуть представлені на науково-технічній конференції, присвяченій 125-річчю НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет