О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вячеслав Пильов: «Невирішених проблем для нас вистачить»


[Підготувала М. Михайлина]
#18-19 от 05.10.2009

Учасник багатьох конкурсів, олімпіад, призер і переможець Вячеслав Пильов – один із тих студентів, які уже зараз захоплені науковими розробками. Свідомо обираючи чотири роки тому кафедру двигунів внутрішнього згоряння, юнак чудово розумів, що це перспективна галузь, в якій багато невирішених питань, проблем.

Закінчивши школу із золотою медаллю та стипендією Харківської міської Ради, Вячеслав і в університеті продовжив цю ж традицію: всі екзаменаційні сесії на «відмінно» і з вересня минулого року – стипендія Вченої ради факультету.

– Потяг до наукового пошуку відчув ще зі школи, виконуючи роботи для Малої академії наук, а потім вже продовжив на нашій кафедрі. Студентів тут завжди залучають до наукових розробок, даючи змогу працювати з тим викладачем і над тією тематикою, яка йому подобається. Нас заохочують до участі в олімпіадах, конкурсах.

З самого початку навчання Вячеслав Пильов продемонстрував жагу до знань, творчо ставиться до навчальних задач, пропонуючи власні методи їх розв’язання. Вже на першому курсі бере участь у першому турі Всеукраїнської олімпіади з інженерної графіки, де посів друге місце. Для першокурсника-новачка, погодьтеся, дуже високий результат. У 2007/2008 н. р. Вячеслав став переможцем перших турів з дисциплін «Опір матеріалів» і «Теоретична механіка», а в другому етапі посів сьоме і шосте місця відповідно. В цей час дуже важливою виявилась підтримка і допомога його батька, професора Володимира Олександровича Пильова.

– У нашому університеті багато викладачів, у яких дуже цікаво вчитися. Для мене це доценти М. В. Лебедєва (фізика), І. М. Рищенко (хімія), І. І. Сукачов (нарисна геометрія), професор О. К. Морачковський та доцент А. О. Ларін (теоретична механіка), доцент А. С. Столбовой (деталі машин), доцент Г. А. Кротенко (теорія механізмів і машин), професор В. Л. Хавін та зараз вже покійний В. І. Лавінський (опір матеріалів) і, звичайно ж, викладачі нашої кафедри, яку очолює професор А. П. Марченко: це і професори І. В. Парсаданов та В. Г. Дяченко, доценти І. Д. Васильченко, А. О. Прохоренко, старший науковий співробітник В. В. Шпаковський та інші.

Глибокі знання не лише за спеціальністю, а й із загальних предметів дозволили Вячеславу успішно вирішувати наукові задачі з моделювання нестаціонарного високочастотного температурного стану поверхні поршня двигуна внутрішнього згоряння. Кафедра ДВС уже давно займається розробкою даної тематики. При підтримці наукового керівника, професора А. П. Марченка, юнак представив результати своїх досліджень у шести наукових статтях, доповідав на науково-технічних конференціях, у складі делегації нашого університету брав участь у Другій Всеукраїнській виставці студентських наукових робіт в Українському домі, де студенти презентували власні розробки у галузі природничих, технічних і гуманітарних наук (на фото: Міністр освіти и науки І. Вакарчук зацікавився роботою В. Пильова).

У минулому навчальному році Вячеслав брав участь ще у кількох конкурсах: студентських наукових робіт зі спеціальності «Двигуни та енергетичні установки» (1 місце у другому Всеукраїнському турі), конкурсному доборі Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» з наукового напряму «Інженерія та енергетика» (диплом переможця), «Майбутні аси комп’ютерного 3D-моделювання – 2009», що проводився групою компаній «АСКОН» у Санкт-Петербурзі.

– Зараз у галузі двигунобудування залишається безліч невирішених проблем, і я вважаю її перспективною. Тому своє майбутнє я бачу в Харківському політехнічному. Хочеться продовжувати наукові дослідження, які вже зараз розпочато, та вирішувати ще й нові питання у цій галузі.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет